in

Apelul sfâșietor al copiilor sirieni: ”În locul pokemonilor găsiți-ne și salvați-ne pe noi!”

În timp ce lumea pare că a înnebunit după jocul momentului – Pokémon Go, care stârnește critici și dezbateri între sociologi – un grup de copii sirieni a decis să se folosească de animăluțele japoneze pentru a reaminti lumii condițiile inumane în care sunt constrânși să trăiască de cinci ani, de când în Siria a izbucnit un sângeros război civil care până acum a costat viața a 450.000 de persoane.

Imaginile cu copiii care arată desene cu pokemoni însoțite de mesaje în arabă în care cer să fie salvați de război au fost răspândite de organul de comunicare al forțelor revoluționare siriene (The Revolutionary Forces of Syria Media Office). Un apel de sensibilizare într-o lume dezamăgitoare în care fiecare vede numai ceea ce vrea să vadă.

”Săptămâna aceasta în Siria peste 20 de copii au fost uciși în atacuri aeriene la Manjib și un băiat de 12 ani a fost în mod brutal asasinat la Alep”, a declarat Hanas Singer, reprezentant UNICEF în Siria. ”Potrivit partenerilor de pe teren de la ONU, familiile din satul Al-Tukhar, din apropiere de Manjib, la 80 de kilometri de Alep, se pregăteau să fugă când au început atacurile aeriene”, a adăugat. UNICEF estimează că 35.000 de copii sunt captivi în Manjib și împrejurimi.

”În ultimele șase săptămâni, în timp ce violențele se intensifică – continuă Singer – peste 2.300 de persoane au fost ucise în zonă, printre care zeci de copii. Aceste episoade teribile fac și mai clar părților în conflict responsabilitățile lor de a respecta legile internaționale umanitare care protejează copiii din teatrele de război”. ”Condamnăm orice formă de violență și solicităm tuturor părților în conflict din Siria să facă toate eforturile pentru a evita pierderile civile. Nu contează unde se află în Siria sau sub ce putere trăiesc, absolut nimic nu justifică atacurile asupra copiilor. Toate violențele împotriva copiilor trebuie să ia imediat sfârșit”, încheie reprezentantul UNICEF.

CITEȘTE ȘI:

”Soţia ta e o maimuţă africană”. Refugiat ucis în bătaie la Fermo

Corturi la Berlin ca în Idomeni: ”Nu sunt refugiaţi, sunt români, miroase foarte urât peste tot”

Vicenza, arestat românul piroman: ”angajat” pentru incendierea unui hotel pentru refugiați

Milano, 400 de euro de la Primărie pentru cei care găzduiesc un refugiat

Atlassib transportă refugiați în Italia: ”Sunt însoțiți de poliție și medici”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Potrivit unui studiu recent, pizza îi face pe oameni mai fericiţi

Efectele microundelor asupra organismului uman