in

Prostituţie la Roma: 100.000 de clienţi, 5.000 de fete ținute în sclavie, 60% sunt din România

O sută de mii de clienţi pe an, cinci mii de fete ţinute în sclavie. Cifrele organizaţiilor de prostituţie din Capitala Italiei cresc de la an la an. O piaţă înfloritoare care nu cunoaşte criza. Şi o prostituată din cinci este minoră când pune piciorul pentru prima dată la Roma. Un cerc de afaceri care la nivel roman învârte peste un miliard de euro anual.

Majoritatea prostituatelor, circa 65%, se prostituează pe stradă, potrivit ultimului raport al Comunităţii Giovanni XXIII. De la Salaria la Tiburtina, de la Palmiro Togliatti la Eur. Străzi pe care piaţa sexului nu este activă numai odată cu lăsarea serii, ci cu mult înainte. Pentru că primii clienţi sosesc deja pe timpul pauzei de prânz.

Nouă milioane de italieni se duc la prostituate

Bandele

Fetele ţinute în sclavie provin în 60% dintre cazuri din Europa de Est. Aproape toate din România. După intrarea în Uniunea Europeană în 2007, fetele din Bucureşti le-au înlocuit pe albaneze. Nu au probleme legate de paşaport, nimeni nu le poate alunga.

Organizaţia în general este gestionată de micro-bande, aproape toate formate din conaţionali, care exploatează de la 5 la 15 fete. În unele cazuri, explică de la Chestură, exploatatorul este chiar iubitul prostituatei. Şi dinamica iubire-exploatare este şi cea mai dificil de tratat la nivel legal.

Grup de proxeneți români, anihilat la Roma

Voodoo

Imediat după românce sunt nigerienele. Reprezintă 35% dintre prostituatele de pe stradă. În acest caz structura care gestionează traficul este de tip matriarhal. Întotdeauna există o „madame” la conducerea bandei.

Aceste organizaţii clandestine îşi asumă cheltuielile de călătorie ale fetelor din Nigeria şi apoi, când au sosit în Italia, le constrâng să se prostitueze pentru a-şi achita datoria. În general le lasă libere după ce au „restituit” o sumă care merge de la 20.000 la 30.000 de euro.

În unele cazuri familiile din patrie ştiu că fetele se prostituează. Mai mult: aceste călătorii sunt anticipate de o serie de ritualuri voodoo efectuate de vrăjitorul satului. Iată de ce, pe lângă chestiunea economică, există o altă grotescă „datorie” pe care fetele simt că trebuie să o achite: cea a ritualului magic.

Redeschideţi bordelurile: am recupera jumătate din imaginea proastă pe care o avem în Italia

Răscumpărări

În creştere este şi numărul fetelor care vin din China: astăzi reprezintă 5%, însă sunt în puternică creştere. Fetele asiatice nu se prostituează pe stradă, ci aproape întotdeauna în centre de masaj, unde deseori se practică o prostituţie soft. Sau în apartamente – acelaşi discurs pentru fetele din America de Sud –, racket-ul organizând întâlnirile şi administrând locuinţele. Şi în acest caz, la fel ca în cel al nigerienelor, deseori fetele exploatate trebuie să achite suma pentru călătoria care le-a adus în Italia, plătită de cei care le exploatează. Şi acestea pentru a deveni libere trebuie să le dea exploatatorilor în jur de 30.000 de euro.

Clienţii

Şi cine sunt clienţii? Aproape întotdeauna dintr-o pătură socială înaltă: venit mediu-înalt în 56% dintre cazuri, vârsta între 40 şi 55 de ani în 43%. În general profesionişti şi deseori căsătoriţi, peste 70%. Clientul roman este unul destul de obişnuit: în 75% dintre cazuri caută sex pe bani o dată la fiecare două săptămâni. Şi 70% cer o prestaţie neprotejată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Părinţii i-au lăsat fetiţa de 10 ani în grijă, el a încercat să o violeze

Criză de personal medical în spitalele din ţară. În 28 de ani, rămânem fără doctori