in

Udine, banda hoților de autobetoniere: furturi în valoare de peste două milioane de euro. Cinci români arestați

Șapte persoane la închisoare pentru furt agravat, una denunțată, opt autobetoniere recuperate cu o valoare de circa două milioane de euro și două autoturisme puse sub sechestru. Acesta este bilanțul operațiunii ”Actros” efectuată de carabinierii de la unitatea din Latisana (Udine).

Operațiunea Actros, denumită astfel de la marca mașinăriilor preferate de răufăcători, a fost demarată în urma furtului a trei betoniere pe 27 iulie anul trecut de la o societate din Ronchis di Latisana. Anchetele  au permis să se reconstituie modalitatea de operare a bandei care identifica societățile de la care să fure vehiculele și închiria depozite dezafectate în care să le ascundă în așteptarea de a fi demontate și încărcate în containere. Potrivit investigatorilor, vehiculele aveau ca destinație Egiptul.

Arestările

Operațiunea a fost efectuată între 20 și 26 mai, fiind arestați cinci români cu vârsta cuprinsă între 20 și 36 de ani, toți cu antecedente penale și fără ocupație, considerați vinovați, în complicitate, de furturi.

Alți doi componenți ai bandei, un albanez și un egiptean, fuseseră deja arestați în decembrie anul trecut pentru tăinuirea unei autobetoniere furate de la o societate din zona Treviso.

Arestații sunt Constantin Vlad Focșăneanu, de 26 de ani, rezident la Latina, dar domiciliat la Este, găsit în gara din Milano; Costel Iordache, de 30 de ani, rezident la Civita Castellana, de fapt fără domiciliu stabil, găsit pe Juventus Stadium din Torino; Marian Alexandru Cucu, de 26 de ani, rezident la Roma, găsit în apropierea locuinței sale; Constantin Daniel Cîrligeru, de 35 de ani, rezident la Latina, găsit în locuința sa. Pe 26 mai, Ioan Petru Cîmpan, de 36 de ani, rezident la Latina, dar fără domiciliu stabil, a fost găsit la Seregno și arestat în timp ce mergea către Milano pentru a se reîntoarce în România.


Lovituri

Două autobetoniere au fost furate la  Scorzé (Venezia), pe 20 octombrie 2016, de la firma locală Macbeton Srl, una din Susegana (Treviso), pe 12 decembrie 2016, de la Nord Est Logistica Srl. În acea ocazie, militarii au găsit betoniera, cu valoarea de 250.000 de euro, la Bologna, într-un depozit dintr-o zonă periferică, și i-au arestat pe albanezul de 36 de ani Shkelqim Kajo, rezident la Bologna, și pe egipteanul de 32 de ani Gaber Ahmed Elgendy Ragab, rezident la Cremona.

Alte două betoniere au fost furate pe 10 februarie la Montespertoli (Firenze) de la firma locală Valdipesa Calcestruzzi Srl. Atunci militarii friulani au găsit vehiculele într-o hală din Fiumicino (Roma) și au denunțat în stare de libertate un egiptean de 44 de ani. Gruparea este considerată responsabilă și de tentativele de furt a trei autobetoniere comise pe 16 noiembrie 2016, la Peschiera Borromeo (Milano), la firma Lombarda Calcestruzzi Snc, pe 29 noiembrie 2016, la Dalmine (Bergamo), la firma Holcim Aggregati Calcestruzzi Srl cu sediul la Milano, și pe 9 decembrie 2016 la Ferrara, la firma Beton Veneta Srl, cu sediul la Sant’Elena (Padova).

Carabinierii au sechestrat 7.570 de euro în numerar, considerați a fi obținuți din activitatea ilegală, și două autoturisme, o Lancia Delta și un Fiat Croma, utilizate de bandă la comiterea infracțiunilor. Vehiculele grele au fost recuperate toate și restituite proprietarilor legitimi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Jefuitorul de bătrâne, român de 30 de ani, arestat la Gela după o urmărire cu acrobații pe acoperișuri

Europarlamentarul Victor Negrescu, singurul care a protestat atunci când Elveția a impus restricții pentru români: ”O astfel de decizie poate servi drept precedent”