in

”Am renunțat la universitate, cu această metodă câștig 800 de euro la fiecare 3 zile”. Tu ai face asta pentru bani?

Șomajul este o plagă extinsă în Italia, în special printre tineri. Diplomele de licență par acum să nu prea folosească și astfel mulți șomeri fac orice muncă pentru a putea trăi: cum este cazul cobailor umani pentru laboratoarele farmaceutice. Voluntarii sunt clasificați în funcție de sex, vârstă și stil de viață. Majoritatea sunt tineri între 19 și 34 de ani, în special bărbați.

”Când înțelegi că licența nu folosește la nimic, încerci de toate pentru a putea trăi. Să fii cobai uman este una dintre soluții”, spune Fabio, de 30 de ani, din Roma, care a decis să-și pună corpul în serviciul cercetării pentru testarea în laboratoare a unor medicamente experimentale.

Tânărul a explicat că, în afară de greață și amețeli, nu a prezentat niciodată efecte adverse evidente, reușind să câștige 800 de euro în trei zile. Însă trebuie spus și că anul trecut unul dintre cobai a murit, iar șase au prezentat grave simptome adverse pe durata experimentării unui analgezic.

În ultimele 3 luni s-au prezentat 1.400 de voluntari în clinicile italiene. ”Pe site-urile centrelor de experimentare farmaceutică se publică doar un anunț. Prin e-mail se lasă datele personale și se răspunde la un fel de chestionar. Apoi ești contactat prin Whatsapp sau sms pentru un prim screening în care evaluează profilul tău fizic și mental”, a explicat tânărul.

CITEȘTE ȘI:

”Comoara” de la Auschwitz, găsită după șapte decenii. Vezi despre ce este vorba!

V-ați întrebat vreodată de ce ceasurile din publicitate arată mereu ora 10:10? Experții au dezvăluit ”misterul”

Vă amintiți de adorabilul copil Giosuè din celebrul film ”La vita è bella”? Iată cum arată și ce face acum

Furtună asupra naționalei italiene la numai o lună până la Europene. Mafie și partide trucate

Peste 100 de ani, plajele din Italia şi Spania vor fi pustii. Vezi care este motivul!

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Era la un pas de coma etilică”. Român beat la volan, a ucis doi livornezi: 6 ani după gratii

”Nu vrem acei copii pe ambalaje”. Criticată inițiativa unui important producător de ciocolată