in

Castelfranco, cerșetor român înapoiază banii primiți în dar de la un copil

Valentino, de 9 ani, a dăruit 50 de euro unui om al străzii care de doi ani cerșește în apropiere de atelierul părinților: «El are mai multă nevoie de ei». Omul străzii: «Nu era corect să-i păstrez»

Dacă ar fi fost o poveste, titlul ar fi ”Copilul și cerșetorul”. Însă nu este și nu suntem în lumea zânelor. Este realitate și s-a întâmplat pe corso Martiri, strada principală din centrul localității Castelfranco.

Vasile Noia cerșește de circa doi ani în apropiere de numărul 180. Este om al străzii, nu a deranjat niciodată pe nimeni, nici comercianții din zonă, nici clienții. Patronii de magazine s-au obișnuit deja cu prezența lui, unii îl ignoră, unii îi dau ceva mărunțiș din când în când.

În urmă cu o lună Valentino, un copil de 9 ani, trecând pe lângă Vasile i-a dat 50 de euro, banii de buzunar pe care i i-a dat bunica de-a lungul timpului.

«A intrat în atelier și mi-a spus ”Mamă, am dat 50 de euro cerșetorului”», povestește mama lui Valentino care, îngrijorată, a ieșit în fugă traversând tunelul de zece metri care separă atelierul ei de locul în care stă de obicei Vasile.

«Dar nu era acolo». Însă apoi s-a uitat în dreapta și l-a văzut cu bunica lui Valentino. «S-a dus în magazinul nostru principal, unde era mama mea, bunica lui Valentino, și a înapoiat banii, spunând doar ”Acești bani nu-mi aparțin, este corect să îi înapoiez”».

Valentino s-a ales cu o pedeapsă din partea mamei: «L-am pus să dea cu aspiratorul în tot magazinul, explicându-i cât ne chinuim eu și tatăl lui să câștigăm acei bani și că familia sa mânâncă două zile cu 50 de euro. Însă apoi am reflectat și am înțeles că era un gest extraordinar».

Valentino își ascultă mama în timp ce vorbește, cu doi ochi albaștri care par să vorbească: «Am făcut acest lucru – povestește cu vocea gâtuită – fiindcă credeam că el are nevoie de ei mai mult decât mine».

Simplu. Uman. Generos. Cu acei bani Valentino putea să-și cumpere un tractor de jucărie, de care este îndrăgostit, dar a preferat să-i doneze unei alte persoane, care în ochii să în acel moment era mai importantă nu numai decât jucăriile, ci și decât sine însuși. Însă Vasile a înțeles că nu trebuie să profite de acel gest instinctiv al unui copil de 9 ani, deși era unul onest și făcut cu deplină libertate.

Copilul și cerșetorul. O poveste potrivită celor mici, dar care poate ar fi binje să fie spusă și unor adulți din zilele noastre.

CITEȘTE ȘI:

Român, om al străzii, găsit mort într-o hală lângă Milano

Român de 23 de ani, om al străzii, carbonizat la Trento

Trento, viața degradantă a cerșetorilor români: trăiesc în clădiri părăsite, se jefuiesc și se denunță unul pe altul

”Satul” de cerșetori români din centrul Madridului: Aprind focuri, urinează peste tot, se spală în fântânile din parc

Gela, au încercat să ardă un cerşetor român

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vara, timpul vacanțelor și… hoților

Italia, 400 de euro lunar pentru șomeri pe cardul social. Iată cum îl puteți obține