in

FBI oferă 1 milion de dolari recompensă pentru un infractor român

Nicolae Popescu are 36 de ani și este din Alexandria. Cei de la FBI l-au dat în urmărire generală și sunt dispuși să ofere un milion de dolari pentru capturarea lui.

Lista cu infracțiuni comise de Nicolae Popescu (care folosește și nume false precum Nae Popescu, Nicolae Petrache, Stoichițiu) este una lungă. Bărbatul român este căutat pentru complicitate la comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals şi trafic cu mărci înregistrate false, relatează playtech.ro.

Potrivit site-ului FBI, Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa, au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse.

Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii.

Aşa-zişii “vânzători” trimiteau apoi victimelor-cumpărători facturi false ce păreau a proveni de la servicii legitime de plată pe Internet, cu instrucţiuni pentru depunerea plăţilor în conturi bancare deţinute de alţi asociaţi care locuiau în Statele Unite ale Americii.

Aceşti infractori au deschis conturi bancare în Statele Unite ale Americii sub identităţi false, folosind paşapoarte false create în Europa de către alţi infractori. Când victimele virau banii în contul indicat în facturile frauduloase, infractorul căruia îi aparţinea acel cont era înştiinţat, retrăgând apoi sumele depuse de cumpărător şi, pe baza unor instrucţiuni primite prin e-mail, transferând sumele unui alt infractor.

CITEȘTE ȘI:

Viteză internet, România pe primul loc în Europa, Italia la coada clasamentului

Prostituţie la Lodi, recrutarea se făcea pe internet, arestată o întreagă familie de români

Cu Internet şi WC în fundul curţii. Trei sferturi dintre românii de la sate trăiesc ca în Evul Mediu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A lăsat ușa locuinței deschisă, apoi și-a pus nepotul să jefuiască două bătrâne, îngrijitoare română denunțată la Genova

Români după cutremurele din Italia: «Unde să plecăm? Nici în alte țări nu e mai bine. În Anglia dorm câte 15 într-un apartament și e tot mai puțin de muncă»