in

”Nu vrem acei copii pe ambalaje”. Criticată inițiativa unui important producător de ciocolată

Pentru a celebra Europenele de fotbal 2016, Kinder-Ferrero a introdus ambalaje speciale pentru cunoscutele batoane de ciocolată, însă această inițiativă i-a înfuriat pe militanții Pegida (mișcare germană de dreapta, antiislamică și antiimigrație) din Germania. Pe noul ambalaj sunt fotografiile jucătorilor naționale germane de pe vremea când erau copii, printre aceștia apărând Jérome Boateng și Ilkay Guendogan, primul de origine ghaneză, al doilea de origine turcă, care, potrivit militanților de la mișcarea xenofobă, nu reprezintă adevăratul suflet al naționalei germane.

Membrii Pegida de la filiala Bodensee au început din acest motiv (absurd) să scrie comentarii furioase pe pagina lor de Facebook, întrebându-se chiar și dacă să cumpere sau nu aceste batoane de ciocolată: ”Poate e o glumă?”, se întreabă plini de stupoare. Însă mesajele de ură sunt cu adevărat îngrijorătoare, stigmatizează alegerea societății italiene și lansează mesaje de boicotare: ”Mă fac să vomit”, ”Nu le mai cumpăr”, ”Biata Germania”, sunt câteva dintre comentarii, printre acestea fiind și unul care se vrea ironic: ”Sunt fotografiile viitorilor teroriști?”.

Pe de-altă parte, Ferrero realizase deja o campanie similară pentru Mondialele 2014, și inițiativa publicitară a fost primită foarte bine. Astfel, nu și-a putut imagina că va avea de-a face cu valul rasist și xenofob care traversează Europa ca urmare a imigrației crescânde din acest ultime luni. Însă reacția societății nu s-a lăsat așteptată: ”Ne distanțăm în mod expres de orice formă de ură rasială și discriminare, nu le acceptăm și nu le tolerăm nici măcar în comunitatea noastră Facebook”.

CITEȘTE ȘI:

”Am renunțat la universitate, cu această metodă câștig 800 de euro la fiecare 3 zile”. Tu ai face asta pentru bani?

Ghidul turistic care te învață italiana prin gesturi – VIDEO

După criticile pentru slăbitul excesiv și bârfele privind trădarea soțului, Angelina Jolie face un anunț

Bolnavi și cu brățări la picioare: iată cum trăiesc imigranţii mexicani care lucrează pe câmpurile din California

Cum să îți faci o grădină frumoasă pe balcon – GALERIE FOTO

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Am renunțat la universitate, cu această metodă câștig 800 de euro la fiecare 3 zile”. Tu ai face asta pentru bani?

Prostituate românce ucise la Salerno, primii suspecţi