in

Papa Francisc, primul pe lista cu ținte ale ISIS

Papa Francisc este amenințat din nou de teroriștii din gruparea Statul Islamic. ISIS amenință mai mulți lideri ai bisericilor creștine, în frunte cu Suveranul Pontif. Reacția teroriștilor apare după ce liderul Bisericii Catolice a respins orice asociere dintre islam și terorism.

Grupul terorist Statul Islamic a respins afirmația Papei Francisc potrivit căruia jihadiștii nu duc un război religios. Ei susțin că singura lor motivație este religia, iar actualul Suveran Pontif este un dușman al Islamului. De asemenea, Papa Francisc este acuzat că pune la cale un plan pentru “demilitarizarea Islamului”. Statul Islamic consideră că liderii musulmani care promovează dialogul cu creștinii ar trebui să fie și ei pedepsiți, relatează breitbart.com.

Amenințările apar în cel mai recent număr al revistei Dabiq, revista de propagandă a Statului Islamic, care a apărut la scurt timp după atacul asupra unei biserici din nordul Franței, unde un preot catolic a fost decapitat de doi jihadiști. Revista conține numerase materiale anticreștine cu titluri precum „De ce vă urâm”. 

„Între apariția acestei reviste și următorul masacru ce va fi executat de soldații ascunși ai Califatului, cruciații pot afla de ce musulmanii îi urăsc și se luptă cu ei”, scrie în paginile revistei de propagandă a Statului Islamic. „Războiul se va termina cu steagul negru al Islamului fluturând la Constantiopol și la Roma”, mai scriu membrii grupării Statul Islamic, potrivit libertatea.ro.

CITEȘTE ȘI:

Atentate dejucate în Italia. Teroriștii vizau Roma

Serviciile secrete italiene: Italia este unul dintre obiectivele armatei islamice. Zece anchetați pentru contacte cu Jihadul

ISIS plănuieşte atentate pe plajele din Europa. Italia printre țările vizate

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Beneficiile consumului zilnic de iaurt

Ciuperci umplute cu legume