in

Pokémon Go, alarma experților: ”Risc de regresie mentală”

«Peste doi ani ”mania Pokémon”, practică compulsivă a jocului cu realitate augmentată Pokémon Go, pe care acum îl folosesc multe persoane peste 30 de ani, va fi jucat de un adult din doi dintre cei informatizați», afirmă într-o notă Donatella Marazziti, profesor de Psihiatrie la Pisa și directoare științifică a Fundației BRF – Institut pentru Cercetare Științifică în Psihiatrie și Neuroștiințe, și jurnalistul Mario Campanella, component al comitetului științific al aceleiași fundații, intervenind privind celebrul joc pentru smartphone.

«Un mecanism de regresie mentală – scriu aceștia – care contaminează și implică straturi de populație adultă, ”aliată” cu copiii și adolescenții în exercitarea rolului de ”căutători de Pokemoni”.

Un comportament «extrem de imatur – continuă Marazziti și Campanella – care atrage generații diferite asupra unui obiectiv absurd și infantil, dovada unei contemporaneități decadente».

Pokémon Go este pe cale să devină jocul pentru mobil cel mai descărcat și deja s-au multiplicat alarmele privind posibilele riscuri pentru jucători. «Este posibil – încheie Marazziti și Campanella – ca această compulsie infantilă să reprezinte un fel de îndepărtare generală de problemele care îngrijorează lumea și de un prezent care ar necesita, în schimb, cu totul alte comportamente».

CITEȘTE ȘI:

Pokémon Go a sosit și în Italia, puteți ieși la ”vânătoare”

Braconier român cu pistolul pe Facebook, ameninţă poliţia la Ferrara. Lega Nord cere expulzarea

Facebook, cele 11 lucruri de șters imediat de pe profilul tău. Iată care sunt și de ce să le ștergi

Român din Italia, și-a anunțat sinuciderea pe Facebook: ”Vreau să termin cu viața”

Închisă pentru fotografiile puse pe Facebook. Cum şi-a pierdut semilibertatea Doina Matei, ucigaşa cu umbrela

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pokémon Go, alarma experților: „Risc de regresie mentală”

Italia, 1694 de euro pentru mamele șomere sau casnice. Vezi cum îi poți obține