in

Protejarea animalelor de temperaturile toride. 10 recomandări

Temperaturile ridicate de pe timpul verii pot afecta și sănătatea animalelor dumneavoastră, motiv pentru care Asociația Italiană pentru Protecția Animalelor și Mediului recomandă respectarea unor reguli. Iată mai jos care sunt acestea:

1. Nu lăsați niciodată un animal închis în mașină. Temperatura din habitaclu urcă rapid, chiar dacă lăsați geamurile deschise, și transformă vehiculul într-un adevărat cuptor. La peste 30 de grade sunt de ajuns 10 minute pentru a vă condamna animalul la o moarte certă și oribilă.

2. Dacă vedeți un animal închis singur într-o mașină lăsată în soare, chemați imediat forțele de ordine și cel mai apropiat veterinat. Între timp încercați să creați umbră așezând ziare pe parbriz și, dacă este posibil, să aruncați apă în interior pentru a uda animalul.

3. Asigurați-vă că animalele dvs. au mereu acces la umbră și apă proaspătă din abundență. În caz de stare de rău din cauza caniculei, chemați imediat veterinarul.

4. Evitați plimbările cu câinele dvs. pe timpul orelor cele mai calde ale zilei, preferând primele ore ale dimineții sau lăsarea serii și având întotdeauna la îndemâna o sticlă cu apă și un castron.

5. Și câinii riscă arsuri solare. În caz de zile deosebit de calde, aplicați o cremă cu factor înalt de protecție solară pe zonele expuse ale animalelor (de exemplu, pe vârful urechilor) înainte de a-i scoate în soare sau a-i duce la mare.

6. Dacă aveți un acvariu, evitați să-l țineți direct sub soare și schimbați apa în mod regulat având grijă să îndepărtați algele care se formează. Dacă aveți un iaz cu pești în grădină, umpleți-l în mod regulat cu apă pentru a o compensa pe cea evaporată și a înlocui oxigenul pierdut.

7. Dacă aveți animale în colivii sau cuști, niciodată să nu le lăsați sub soare. Poziționați-le în locuri umbroase și aerisite și curățați-le cuștile/coliviile de cel puțin 2 ori pe săptămână.

8. Odată cu temperaturile ridicate nu vor lipsi nici paraziții precum căpușele și puricii. Controlați în mod regulat pielea animalelor dvs. și aplicați preventiv antiparazitare.

9. Grădina dvs. este populată de faună sălbatică: aricii, broaștele sau șopârlele sunt absolut inofensive pentru oameni și foarte utile pentru ecosistemul grădinii. Înainte să stropiți cu insecticide, gândiți-vă la sănătatea lor. Când intenționați să aprindeți un foc, mișcați întotdeauna materialul pe care doriți să-l ardeți întrucât deseori acest animale se ascund printre frunzele și deșeurile din grădină.

10. Dacă aveți animale supraponderale, înainte de a le schimba dieta consultați medicul veterinar.

CITEȘTE ȘI:

Lasă câinele închis în mașină și pleacă. Câteva persoane se apropie pentru a-l salva și descoperă un bilet lăsat de stăpân. Vezi mesajul devenit viral

A ucis un român pentru că îi deranja câinele, italian condamnat la şase ani de închisoare

Italia, cățel torturat de un român. I-a smuls urechile

Treviso, combinație ucigătoare: un român beat cu un pitbull intră într-un bar. Ce a urmat…

Oroare la Roma. Au răpit pisica vecinei şi au dat-o de mâncare la pitbulli

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trucuri pentru frumusețe la tine acasă!

Români sclavi în Puglia, 25 de oameni locuiau în 40 de metri pătraţi, plata era de 3 euro pe oră