in

Vara, timpul vacanțelor și… hoților

Vacanța bate la ușă și multor persoane le este teamă să-și lase locuințele nesupravegheate. Pentru a-ți asigura casa și a reduce riscul de furturi este necesar să iei câteva măsuri. Iată ce trebuie să faci înainte de plecare pentru a-ți feri casa de hoți:

1. Ai grijă de grădină. Dacă hoții observă o grădină neîngrijită vor înțelege că proprietarul nu este acasă și vor da lovitura. Fă ordine în grădină sau roagă un profesionist să se ocupe de ea cât timp ești plecat în vacanță. În acest fel hoții nu vor realiza că ești absent.

2. De la grădină la cutia poștală. Nu ai grădină și te gândești că punctul 1 nu este valabil pentru tine? Trebuie să știi că unul dintre primele semne observate de hoți este teancul de scrisori care se acumulează în cutia poștală pe care, cu siguranță, o avem toți. Să rogi vecinii să-ți ridice scrisorile este o foarte bună metodă, la fel cum este lăsarea unei lumini aprinse în locuință.

3. Ai o viață… imprevizibilă. Hoții adoră familiile care trăiesc respectând mereu același orar și care fac mereu aceleași lucruri, lăsând casa nelocuită ore la rând pe timpul zilei. Ia-ți libertatea de a-ți schimba obiceiurile, imprevizibilul ajută.

4. Bijuteriile? Pune-le unde nimeni nu le-ar căuta. Reține că primele locuri examinate de hoți, în caz de furt, sunt dulapurile, sertarele, hainele, interiorul vazelor, tablourile, paturile și covoarele. Evită să-ți păstrezi economiile în acele locuri și preferă alte zone ale casei.

5. Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi. Experiența ne învață că orice apărare fizică, oricât de puternică ar fi, poate fi dejucată de un răufăcător dotat cu timp și unelte suficiente. Iată de ce planul de siguranță al unei locuințe trebuie să cuprindă  un sistem antifurt pe care foarte mulți, din păcate, decid să-l instaleze numai după ce au fost victimele hoților.

6. Atenție la abonamente. Nu poți renunța la cotidianul preferat și astfel îl primești acasă în fiecare dimineață? Ei bine, dacă ești în vacanță mai bine îl cumperi de la un chioșc de ziare, evitând ca ziarele să se acumuleze necitite la ușă.

7. Alege chei moderne. Având în vedere că este destul de dificil pentru un hoț să intre într-un apartament fără a forța una sau mai multe încuietori, adoptarea unora mai sofisticate, de calitate optimă și mai ales care utilizează chei cu duplicare controlată, este indispensabil pentru a fi în siguranță.

8. Gratii cu stil da, dar sigure. Și gratiile realizate de fierari experți și montate în interiorul zidăriei reprezintă o măsură optimă pentru siguranța locuinței. Deseori din motive estetice se aleg gratii realizate din bare subțiri și distanțate pentru a avea mai multă lumină însă e bine de știu că acest lucru nu corespunde regulilor de siguranță.

9. Evită frenezia rețelelor de socializare, devenite obsesie pentru toată lumea. Geolocalizarea în timp real a fotografiilor publicate pe Facebook, Twitter sau Instagram poate crește numărul de urmăritori… dar și posibilitatea de a fi victima unui furt. Să aștepți până te întorci acasă pentru publicarea unui întreg album foto este o alternativă ideală. Reține că și comentariile tale sunt geolocalizate, așa că mai bine dezactivează această funcțiune când ești în vacanță.

10. Asigură intrarea. Deoarece statisticile demonstrează că ușa este una dintre căile cele mai frecvente de intrare a hoților în locuințe, atenția ta trebuie să se concentreze pe instalarea unei uși blindate robuste.

CITEȘTE ȘI:

Hoți de cupru români arestați în Franța

Catania, i-a zdrobit fără milă capul de o treaptă de ciment: ”Bătrâna m-a acuzat de furt, am omorât-o”

Noto, român arestat pentru furt de lămâi, mașina sechestrată, circula fără asigurare auto obligatorie

Sicilia, furturi de 1 milion de euro, zece români arestaţi în flagrant, alţi 14 au fost denunţaţi

Arcade, panouri contra hoților, în română, albaneză și arabă. ”Sunt amatori de furturi”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O naţiune de emigranţi

Castelfranco, cerșetor român înapoiază banii primiți în dar de la un copil