in

Potrivit unui studiu recent, pizza îi face pe oameni mai fericiţi

Un nou studiu asupra efectelor desenării a diferite tipuri de mâncăruri a relevat că a schiţa pizza, celebrul fel de mâncare italian, poate îmbunătăţi semnificativ starea mentală a unei persoane, scrie thelocal.it.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea St. Bonaventure din New York au cerut unui număr de 61 de persoane să deseneze mâncăruri cu diferite niveluri de grăsime şi zahăr pentru a le evalua starea şi alţi factori, a relatat Wall Street Journal. Rezultatele au arătat că starea celor care au desenat pizza s-a îmbunătăţit cu 28%, cea a persoanelor care au schiţat prăjituri – cu 27%, iar cea a subiecţilor care au desenat căpşune – cu 22%.

Starea persoanelor cărora li s-a cerut să deseneze ardei s-a îmbunătăţit cu doar un procent. Toţii participanţii au primit aceleaşi culori, iar rezultatele nu au fost corelate cu regimul lor alimentar. Studiul a fost publicat în Journal of Behavioral and Brain Science. Pizza îşi are originea la Napoli, în sudul Italiei. Ulterior a apărut una în stil roman, cu un blat mai subţire, pentru a rivaliza cu pizza napoletană.

CITEȘTE ȘI:

Pateuri cu legume, aperitivul perfect

Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru un bronz de poveste

Supă-cremă de cartofi

Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval afumat

Ciorbă de perișoare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fetiţa violată şi ucisă la Benevento, încă o persoană cercetată: sora principalului bănuit

Apelul sfâșietor al copiilor sirieni: ”În locul pokemonilor găsiți-ne și salvați-ne pe noi!”