in

Rigatoni cu ton și măsline

O rețetă perfectă pe timpul verii, mai ales că poate fi consumată și rece. Indicat este să de folosească tipuri de paste care pot reține bucățelele de pește și sosul (fusilli, rigatoni, conchiglie, tubetti, etc). Măslinele pot fi tăiate bucățele sau pot fi lăsate întregi, după placul fiecăruia. Pentru cei care doresc cu gust mai puternic, pot folosi măsline coapte și afumate, care se găsesc la raioanele de gastronomie din toate supermarketurile.

Nu e indicat să se folosească măsline conservate, pentru că au un gust fad iar consistența este fie prea dură, fie prea moale. Tonul din conservă e mai bun dacă e în ulei ”extravergine” de măsline. Nu folosiți exagerat ardei iute, pentru că acoperă gustul de pește. E contraindicată folosirea vreunei brânze rase, din același motiv. În general, la folosirea peștelui, nu este indicată folosirea brânzeturilor. Cum e normal, se acompaniază cu un pahar de vin alb (chiar și acidulat), neapărat sec și servit rece.

Ingrediente pentru 4 persoane:

320 g paste, 160 g ton din conserva (4 conserve mici de 40 g sau 2 mari de 80 g) foto, 6 roșii bine coapte, 200 g măsline negre, usturoi, sare, piper, ardei iute, ulei de măsline pătrunjel.

Mod de preparare:

Pentru început se taie roșiile în bucăți mici și se călesc la foc iute, în ulei, împreună cu usturoiul și ardeiul iute. Când sosul e aproape format (după circa 5 minute) se adaugă măslinele și se mai lasă la fiert pentru 2 minute. La sfârșit se adaugă tonul din conservă, în bucăți mari și se amestecă cu sosul deja format. Nu se lasă la fiert mai mult de 1 minut. Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt. Separat se fierb pastele ”al dente” (cu măcar un minut mai puțin decât timpul consiliat), se scurg, apoi se amestecă cu sosul deja format și se lasă pentru 2-3 minute.

CITEȘTE ȘI:

Supă răcoroasă cu dovlecei şi roşii

Sănătate curată: prăjitură cu fructe, sirop de agave şi faină neagră bio

Frigănele cu ceapă, ardei iute și brânză

Ciorbă de perișoare

REȚETĂ: Supă de găluște

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Piele fără imperfecțiuni, ori de câte ori vei alege să te epilezi. Iată 5 trucuri

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro