in

S-a scos taxa de timbru în România. Iată cum radiezi mașina în Italia și o reînmatriculezi în țară

Dacă doriți să vă mutați din Italia într-o altă țară a Uniunii Europene și să vă luați și autoturismul, acesta trebuie radiat de la Registrul Public Auto (Pubblico Registro Automobilistico-PRA) și reînmatriculat în țara de destinație. Iată cum îl radiezi.

În urma recentelor modificări legislative, Codul Rutier prevede în materie de radiere a vehiculelor pentru export că proprietarul automobilului, motocicletei sau remorcii trebuie să comunice la PRA, în 60 de zile, definitiva exportare în străinătate a vehiculului pentru reînmatriculare. În acest scop, acesta trebuie să dovedească această circumstanță prezentând copia documentației vamale de export sau, în caz de ”vânzare intracomunitară”, a documentației care dovedește radierea de la PRA: în acest caz trebuie restituit certificatul de proprietate și certificatul de înmatriculare a mașinii.

Exportarea mașinii în străinătate

Exportarea unui vehicul în străinătate acum se poate efectua numai pentru a permite înmatricularea sa în țara de destinație.

Prin vânzare intracomunitară nu se înțelege numai transferarea proprietății vehiculului, ci și cazul în care cetățeanul respectiv se transferă în străinătate cu tot cu autovehicul. În acest scop proprietarul vehiculului trebuie să solicite radierea acestuia de la PRA pentru ulterioara reînmatriculare în țara de destinație.

Dacă exportarea are loc în afara Uniunii Europene, lucrurile devin mai complicate. Nu sunt necesare numai actele prevăzute pentru exportul intracomunitar ci și un certificat care atestă efectiva ieșire a vehiculului de pe teritoriul vamal comunitar.

Noile dispoziții au intrat în vigoare pe 12 septembrie 2016.

CITEȘTE ȘI:

Italia, amenzile de circulație se pot plăti în rate. Vezi care sunt condițiile

Economia Italiei a început să crească, iar numărul șomerilor, să scadă

Avocatul răspunde / Infracţiunea de stalking

Eliminarea copiei legalizate, a copiei de pe buletin, a cazierului cerut de cetățeni și plata la Fisc cu cardul. Anunțul făcut de premierul român

Italia, contractul de închiriere, de ce este importantă înregistrarea? Noutăți 2016

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sicilia, atac incendiar contra unei familii de români cu trei copii

Fostul ministru al diasporei A DISPĂRUT, apel disperat al Comisiei pentru românii de pretutindeni la Teodor Meleşcanu