in

Cum să treci cu brio peste o despărțire

Trăim vremuri în care tentaţiile sunt mari, timpul este limitat, iar atenţia între partenerii unui cuplu poate să scadă. În foarte multe cazuri, acestea sunt situaţii care prezintă iminenţa unei despărţiri.

Despărţirea este, de cele mai multe ori, alegerea pe care o face unul dintre parteneri, iar aceasta poate afecta grav persoana lăsată, întrucât nu este o decizie luată împreună.

Pentru a depăşi cu brio un astfel de moment, psihologii recomandă ca, în cazul unei astfel de decizii, să se poarte o discuţie deschisă în cuplu, în care să fie prezentate motivele care au determinat luarea unei astfel de hotărâri.

Al doilea pas este să îţi ocupi timpul cu activităţi care îţi fac plăcere, să petreci timp în compania oamenilor.

Un ultim pas este asumarea iniţierii şi dezvoltării unei noi relaţii sănătoase de cuplu, cu tot ceea ce aduce ea: de la pericolul potenţial al necunoscutului şi până la împlinirea nevoilor alături de o persoană nouă, care să îşi manifeste iubirea potrivit nevoilor noastre.

Despărţirea nu trebuie văzută cu dramatism, ci trebuie înţeleasă şi percepută ca un fenomen normal. Aşa cum ne indică şi un citat celebru al romancierului Emile Zola: „Fericirea nu poate fi cumpărată cu bani şi dragostea nu poate fi dobândită cu forţa.”

CITEȘTE ȘI:

Amețești când te ridici în picioare? Cauze și pericole

Astenia de toamnă. De ce apare și care sunt remediile

Cum obții asistență medicală gratuită în străinătate

Principalele simptome ale accidentului vascular cerebral

Ești fumător? Această băutură îți curăță plămânii și previne cancerul pulmonar

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sfaturi de bun simţ pentru machiajul femeii de 50 de ani

Urmărire ca în filme la Canicattì: un român arestat după ce a încercat să omoare un polițist italian