in

Draghi analizează vaccinarea obligatorie, Confindustria: „Este singura soluție”


Italia ar putea să ia exemplu de la vecina Austria și să introducă vaccinarea obligatorie. Proiectul este pe masa lui Mario Draghi.

Secretarul de stat de la Sănătate, Andrea Costa, nu a exclus posibilitatea introducerii obligației pentru noi categorii.

Noi categorii obligate

Andrea Costa a explicat: „Am fost prima țară din Europa care a introdus obligația de vaccinare pentru profesioniștii din domeniul sănătății și nu exclud să putem reflecta și evalua dacă este oportun să introducem. obligația pentru alte categorii care au contact constant cu publicul, poliția, cei care lucrează în distribuție pe scară largă”.

Bombă: Vaccinarea OBLIGATORIE a întregii populații în Austria

Confindustria: „Singura soluție”

În această direcție, cea mai mare presiune vine de la asociația industriașilor italieni, Confindustria.

„Am fost întotdeauna pentru obligația vaccinării – explică președintele industriașilor, Carlo Bonomi – dar am luat act de faptul că politica a avut dificultăți pentru o decizie cu impact social atât de mare și din acest motiv a fost gândit Green Pass”. Dar, adaugă el, „singurul lucru care ne poate face cu adevărat în siguranță este obligația de vaccinare”.

Apelul industriașilor este, așadar, către guvernul Draghi să evalueze posibilitatea vaccinării obligatorii pentru toți lucrătorii și nu doar pentru anumite categorii.

Soluția finală a vaccinării obligatorii se află pe masa lui Draghi, care pregătește un Consiliu de miniștri special pe această temă pentru joi, scrie Il Giornale.

„În Italia politica fricii, colegii mei nu au curaj să vorbească”, acuză virusologul Maria Rita Gismondo

Cine este pentru vaccinare obligatorie în Italia

Odată cu creșterea numărului de infecții cși riscul unei reveniri la culori pentru unele regiuni, se redeschide dezbaterea privind obligația de vaccinare extinsă la întreaga populație, scrie Corriere.

Președintele Regiunii Liguria, Giovanni Toti, deși este fan al vaccinării, respinge obligativitatea generală: „Cetățenii cu siguranță nu pot fi vaccinați cu forța, tratamentul medical obligatoriu pentru milioane de oameni este de neimaginat”.

Pentru deputatul Pd, Francesco Boccia, este o alegere forțată: „Nu văd altă cale decât vaccinarea obligatorie. Alegerea Austriei în favoarea obligației încă din februarie este un curs greu și disperat după alegerile parțiale făcute în ultimele luni. Să evităm să fim în aceeași stare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3]
cladire prabusita italia

Caserta, o clădire cu două etaje s-a prăbușit: „Se aud țipetele celor dispăruți”

italia a treia doza

Italia, cresc infecțiile și decesele. „A treia doză înainte de 6 luni”