in

Facem zilnic acest lucru, dar poate fi deosebit de periculos. Alarma care înspăimântă întreaga lume

Există un inamic deosebit de periculos a cărui identitate am ignorat-o ani la rând. Este vorba de băuturile foarte calde, de orice tip ar fi, identificate astăzi după ani de studii drept una dintre cele mai probabile cauze ale cancerului. Ceaiuri, cafele, infuzii fierbinți. O listă lungă care acum înspăimântă lumea medicinei.

Alarma care face înconjurul lumii a fost lansată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Potrivit informațiilor publicate de agenția ONU pentru Sănătate, ”consumul de băuturi fierbinți pare să fie una dintre probabile cauze ale cancerului de esofag și se pare că temperatura, mai degrabă decât tipul de băutură, este responsabilă de debutul cancerului”.

Clarificarea a sosit de la Christopher Wild, director al Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului (IARC), care a explicat: ”băuturile precum cafeaua nu sunt periculoase prin sine. Problema este mai degrabă temperatura la care sunt ingerate”.

Se schimbă, pe baza studiilor efectuate, și considerațiile privind cafeaua, care într-o precedentă monografie publicată de IARC în 1991 a fost introdusă pe lista posibilelor cancerigene în urma studiilor epidemiologice asupra cancerului la vezica urinară. Însă era vorba, după cum era scris la acea vreme, de ”dovezi limitate” privind amplificarea riscului apariției acestei tumori, exclus acum din noua analiză.

CITEȘTE ȘI:

Beneficiile cafelei – de la protecţia contra Alzheimerului la remediu contra depresiei

Psihologul Maria Verdi: “Nu banii îi vor aduce siguranţă copilului, ci timpul de calitate petrecut cu el”

Încearcă dieta cu înghețată! Durează doar patru zile și te ajută să slăbești incredibil de mult

Deschide ochii, ridică-te din pat și bea imediat această băutură. În 10 zile kilogramele în plus vor dispărea

Siluetă ca la 20 de ani? Consumi pepene verde și, într-o săptămână, pierzi din greutate fără efort

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aveți ”mania” de a publica fotografii pe rețelele de socializare? Vești foarte bune: sunteți fericiți!

Supă răcoroasă cu dovlecei şi roşii