in

Modica, româncă la spital pentru o durere puternică de burtă, medicii îi descoperă un chist ovarian de 6 kg

Credea că avea doar o durere banală de burtă și în schimb în abdomen avea un chist ovarian de 6 kilograme, cu diametrul de 10 centimetri. Chistul enorm a fost descoperit de medicii de la Spitalul Maggiore din Modica, provincia Ragusa, la care românca, de 45 de ani, se adresase pradă durerilor. Credea că mâncase prea mult, însă de vină nu era mâncarea. Un caz foarte rar având în vedere dimensiunile excepționale ale chistului, potrivit medicilor.

După o tomografie abdominală, chistul a fost extras integral pe timpul unei delicate intervenții chirurgicale care a durat mai mult de o oră. Operația s-a încheiat cu succes.

Acum femeia se simte bine și a rămas sub observație. Directorul spitalului sicilian la care a fost internată, Piero Bonomo, lansează un avertisment: «Dacă primul pilon al prevenției este stilul de viață, al doilea este efectuarea examenelor diagnostice adecvate vârstei. Dacă chistul ar fi fost depistat în fazele inițiale de dezvoltare, nu ar fi atins dimensiunile exagerate care îi compromiteau femeii funcțiile respiratorii, gastrointenstinale și renale».

CITEȘTE ȘI:

Cum obții asistență medicală gratuită în străinătate

Bolile de stomac ucid peste un milion de europeni anual. Iată cum se manifestă

Șase simptome ale infarctului pe care femeile nu trebuie să le ignore

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prinsă la furat bijuterii din locuința unei bătrâne, româncă de 30 de ani arestată

Roma, pedeapsă redusă de la 30 la 16 ani pentru un român care și-a ucis iubita din gelozie. Motivația sentinței: ”Femeia îl înșelase”