in

Ion Cristoiu: În logica de azi, românii din Italia ar trebui să dărâme Columna lui Traian, apar daci în postura de sclavi…

“Sîmbătă, 13 iunie 2020, Răzvan Dumitrescu a realizat pe  Antena 3  o curajoasă emisiune despre ceea ce eu aş numi, împrumutînd formula de la Vasile Dâncu, dintr-un interviu la cristoiuTv, mineriadele din America.

Invitat să mă pronunţ prin Skype din depărtarea care e Găgeşti Deal, am vorbit despre dărîmarea statuilor de către protestatari pe motiv că ele ar glorifica sclavia, fapte ruşinoase azi.

La un moment dat, am susţinut că, potrivit acestei logici, românii din Italia ar trebui să purceadă la dărîmarea Columnei lui Traian.

Şi-ar găsi ajutoare de nădejde în TeFeLiştii de la Roma, care mai mult ca sigur abia aşteaptă o chemare pentru a mai dărîma ceva. 

De ce să dărîme Columna?  m-a întrebat Răzvan Dumitrescu mai mult pentru a mă provoca, pentru că dibuise şi el ironia din propunere. 

Cum de ce?  am răspuns eu.  Păi Columna a fost ridicată din bogăţiile jefuite de romani din Dacia, patria noastră.

Ca să nu mai spun că pe Columnă sînt imagini care surprind pe daci în postura revoltătoare de sclavi.”, a scris Ion Cristoiu, citat de Mediafax.

Ion Cristoiu a povestit că în 1933, în cadrul unei audienţe,  ziaristul şi politicianul Stelian Popescu i-a propus lui Mussolini realizarea unei copii a Columnei lui Traian care să fie amplasată la Bucureşti.

Între anii 1969 -1972, după îndelungi tergiversări  şi un tărăboi diplomatic, contra sumei de 4 milioane lei, copia Columnei lui Traian, realizată la Vatican, a ajuns la Bucureşti şi a fost expusă la Muzeul Naţional de Istorie.

Ion Cristoiu propune acum ca o copie a Columnei să fie expusă într-unul din marile parcuri ale Capitalei, într-o clădire din sticlă special amenajată. «Cu cele 155 de tablouri şi cu cele peste 2500 de figuri din războaiele dacice, Columna lui Traian e pentru noi, românii, o carte album de Istorie. O carte care ar trebui citită de toţi românii», a scris Ion Cristoiu într-un editorial pe cristoiublog.ro.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, prins abia după a cincea spargere: haine, genți și fulare de 10.000 de euro

parlamentarii izolare

Parlamentarii nu sunt obligaţi să stea în izolare dacă se întorc din ţări aflate în zona galbenă