in

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei îndeamnă la maximă responsabilitate și la respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse de Statul Italian

Având în vedere creșterea numărului de cetățeni români purtători ai noului Coronavirus (Covid-19), sosiți în ultima perioadă din România în Italia (7 persoane testate pozitiv în ultimele 24 de ore), dar și identificarea unor persoane care încearcă să eludeze legea și măsurile luate de autoritățile italiene și care, în urma unor anchete, s-au dovedit a fi pozitive și au infectat, cu consecințe grave, alte persoane, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei îi îndeamnă pe clericii, monahii și credincioșii din cuprinsul ei la maximă responsabilitate și la respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse de Statul Italian pentru această perioadă.

Persoanele care nu respectă carantina obligatorie de 14 zile, odată cu sosirea lor în Italia, și sunt purtătoare ale noului Coronavirus îi pun în pericol pe cei din preajma lor. De aceea, îi îndemnăm pe toți clericii și credincioșii parohiilor noastre, care revin din România, să respecte prevederile Statului Italian cu privire la autoizolarea lor, rămânând acasă până la terminarea perioadei de carantină.

Să nu-i uităm pe cei aflați în suferință sau în lipsuri, nici în rugăciunile noastre și nici în facerea de bine, știind că binele pe care-l facem aproapelui nostru îl facem Mântuitorului Hristos Însuși!

Reamintim tuturor faptul că Protocolul de redeschidere a bisericilor ortodoxe în Italia este în vigoare în continuare, iar regulile asumate la nivel instituțional trebuie respectate întocmai de către noi, toți!

Sănătatea este darul de mare preț al lui Dumnezeu, să-l apărăm și să-l păstrăm așa cum se cuvine atât în ce ne privește pe noi înșine, cât și în ce îi privește pe cei din jurul nostru! Să luăm aminte la dictonul popular: Paza bună păzește primejdia rea!

Cu părintească binecuvântare,

†Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia prelungește cu încă o lună măsurile împotriva coronavirusului. Conte: ”Nu trebuie să lăsăm garda jos şi să irosim eforturile”

Un italian a absolvit facultatea la 97 de ani. “Studiul a fost mereu cea mai mare aspirație a mea, dar familia nu a putut să-mi plătească educația”