in

Mondolfo, trei muncitori români s-au stropit cu benzină pe șantier: „Vrem banii pe ultimele 5 luni!”

„Dacă nu ne dați salariile, ne dăm foc”. Trei muncitori români, rezidenți în localitatea Mondolfo, provincia Pesaro-Urbino au urcat miercuri dimineață pe acoperișul unei case în construcție, având cu ei și câțiva litri de benzină. Cei trei au amenințat că își vor da foc dacă nu primesc salariile restante pe ultimele cinci luni. La fața locului au sosit echipaje ale pompierilor și poliției. S-a trecut imediat la negocieri cu unul dintre ei. Pentru rezolvarea problemei și evitarea unei tragedii au intervenit personal prefectul și președintele provinciei Pesaro-Urbino, precum și primarul localității Mondolfo.

Totul a fost rezolvat în câteva ore, dar teama că cei trei ar putea să-și pună capăt zilelor au urgentat negocierile dintre patron și cei trei muncitori români. Unul dintre ei a fost însoțit de către militari la o discuție cu prefectul de Pesaro-Urbino, Attilio Visconti, președintele provinciei Pesaro-Urbino, Matteo Ricci și primarul din localitatea Mondolfo, Peter Cavallo, alături de patronul firmei unde lucrau cei trei.

Milano/ Încearcă să se sinucidă la 25 de ani pentru că nu şi-a primit salariul

Tot în cursul dimineții s-a ajuns la un acord între angajator și bănci, în vederea unui ajutor pentru plata salariilor, cu ajutorul prefectului și a politicienilor prezenți. Cei trei muncitori au fost asigurați că în zilele următoare totul va reveni la normal și că își vor primi salariile. După ce au primit vestea bună și ceilalți doi muncitori au coborât de pe acoperiș.

Val de tentative de sinucidere între românii din Italia

 

 


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Răsplătiţi cu funcţii de consuli, precizări de la PSD Diaspora: Florin VASILONI şi-a prezentat demisia din cadrul PSD

Parlamentarii diasporei, supărați că nu mai primesc bani de excursii în străinătate: ”Am ajuns să fim de decor”