in

Clanul Barbă-neagră, caz european

La Mestre, autoritățile își pierd răbdarea cu cerșetorii români, așa-numiții „barbă neagră” (barbanera it.), care creează probleme în Mestre și în Veneția. Corriere del Veneto a titrat: „Barbanera caso europeo”, vorbind despre apelul făcut de viceprimarul din Mestre către noul președinte al organizației primăriilor, Piero Fassino. Reamintim că la Mestre acționează un grup de cerșetori români de etnie romă care creează multă neliniște în oraș.

Neguţătorii din Veneţia: „Suntem asediaţi de cerşetori obraznici”

Viceprimarul din Mestre, Sandro Simionato, la una din ultimele ședințe ale Consiliului Comunal, și-a pierdut răbdarea în privința așa-numiților „barbă neagră”. „Nu se poate continua să se dea vina pe Primărie, problema este de scară europeană„. Pe ordinea de zi a Consiliului era discuția privind bugetul previzional pentru 2013, dar încă de la prima intervenție a fost clar că problema siguranței în oraș va fi în centrul atenției.

„Bugetul este dovada falimentului administrației – a spus Saverio Centenaro, Pdl -. Asistențialismul social, toleranța extremă au dus orașul la degradare și violență, până și bisericile sunt blindate astăzi„. Centenaro se referă la decizia luată de parohul de la Domul din Mestre, de a desfășura slujba cu protecția unor bodyguarzi, pentru a ține departe cerșetorii obraznici.

Măsuri extreme: slujbă cu bodyguarzi la Domul din Mestre, asediat de cerşetorii români


Localitatea Mestre ar fi pradă a unei delincvențe împotriva căreia unica soluție este pumnul de fier, a susținut consilierul Alessandro Vianello, fost membru Lega Nord. „Sunt ani de zile de când denunțăm prezența «bărbilor negre» însă Primăria a stat să se uite”, a spus acesta. Viceprimarul a ascultat toate criticile, apoi a explicat: „Este inutil să se continue să se acuze administrația, noi facem posibilul, însă armele noastre sunt limitate. Trebuie acționat la alte niveluri, de sus și nu de jos, până acum acest lucru nu a fost făcut niciodată nici de dreapta, nici de stânga: noi toți trebuie să intervenim pe lângă cei care pot schimba normele”.

Forțele de ordine pot continua să evacueze taberele de romi, dar, încă de la început, cu toții știu că situația nu se va schimba. Grupurile organizate de cerșetori, cum sunt „bărbile negre”, sunt formate din cetățeni europeni care nu pot fi expulzați. Nici măcar emiterea ordinului de expulzare din Venezia nu este posibilă, având în vedere că nu au rezidență sau domiciliu în oraș, necesare pentru ordinul de expulzare.

„Trebuie să intervină nivele mai înalte ale administrației”, a continuat viceprimarul care pregătește un document de trimis lui Piero Fassino (primarul din Torino), noul președinte al Anci, Asociația națională a primăriilor italiene. Problema „bărbilor negre” afectează toate orașele și Asociația primăriilor trebuie să se angajeze să facă presiune asupra guvernului și a UE pentru a găsi o modalitate de a o rezolva.

 

„Fenomenul cerșetoriei nu este numai o problemă de decor urban – scrie într-o notă organizația locală Pd – ci se referă la percepția de siguranță a cetățenilor”. Cererea continuă de pomană și prezența de traficanți i-ar face pe locuitorii din Mestre să se simtă nesiguri. „Chestiunea trebuie tratată la scară europeană tocmai pentru că este vorba de cetățeni comunitari – continuă documentul – sunt necesare acțiuni puternice și vizibile pentru a răspunde necesităților de protecție a tuturor celor care trăiesc și lucrează în oraș”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Două românce, arestate pentru că ar fi sustras 80000 de euro de la bătrana asistată

Suntem din nou „grânarul Europei”. Locul doi în UE la producţia de porumb