in

Tragedii rutiere în care au pierit români în străinătate

Tot mai mulți conaționali își pierd viața în accidente rutiere petrecute pe șosele din străinătate. Iată câteva dintre cele mai dramatice petrecute în ultimii trei ani.

30 august-1 septembrie 2013 – Trei români au murit, vineri, 30 august, pe o autostradă din Ungaria și alți 18 au fost răniți. Microbuzul, care ar fi trebuit să-i aducă la muncă în Italia, a fost spulberat de un camion bulgăresc, al carui șofer ar fi adormit, potrivit anchetatorilor. (foto)

Alte două accidente rutiere, în care au fost implicați români, au avut loc în Ungaria, în weekendul 30 august-1 septembrie. Primul dintre ele s-a întâmplat sâmbătă, 31 august, pe autostrada M43, după ce șoferul român a adormit la volan. Trei conaționali au ajuns la spital, cu leziuni foarte grave. Al doilea accident s-a soldat cu un mort și doi răniți după ce mașina românilor s-a lovit frontal de un camion, pe autostrada M7, care face legătura între Budapesta și granița cu Slovenia.

Tragedie în Ungaria: români morţi în timp ce se întorceau la muncă în Italia

7 ianuarie 2013 – cinci români, printre care și un bebeluș de șase luni, au pierit într-un groaznic accident rutier ce a avut loc în estul Ungariei. Mașina lor a fost lovită în plin de un vehicul de teren, condus de un șofer din Republica Moldova.

2 septembrie 2012 – un autocar care transporta cetățeni români s-a răsturnat pe o autostradă din sud-estul Franței. 40 de persoane au fost rănite, iar un copil a murit. Autocarul care transporta cetățeni români implicat în accidentul din Franța aparținea unei firme din Bistrița și fusese închiriat unei firme din Suceava, deplasându-se de la Madrid spre România.

22 iunie 2011 – un autocar al companiei Atlassib care se îndrepta spre Spania cu 38 de pasageri a lovit frontal un camion, în apropierea graniței maghiare cu Slovenia. Cinci români și șoferul camionului și-au pierdut viața. șoferul autocarului a adormit la volan, a intrat pe contrasens și s-a s-a lovit frontal de o autocisterna.

30 octombrie 2011 – 14 români care se întorceau de la munca din Spania au murit, printre victime aflându-se și un copil, după ce un autotren plin cu lemne, condus tot de un român, a izbit în plin microbuzul pe autostrada M43 din sudul Ungariei. șoferul autotrenului a fost condamnat de o instanță din Szeged la șapte ani de închisoare.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cerşetor în Italia

Lucian Viziru s-a mutat în Germania. Artistul a devenit antrenor de tenis