in

Avertismentul oncologilor: «Măsurile de izolare ar putea duce la un tsunami al cazurilor de cancer»

Drama bolnavilor de cancer este dublată în pandemie. Diagnosticul întârzie, la fel tratamentul și intervențiile chirurgicale. Medicii oncologi se tem de un „tsunami de cazuri de cancer” în urma măsurilor de izolare impuse de restricțiile COVID, relatează CBC.

Specialiștii se tem că pandemia și măsurile de siguranță ar putea contribui la o altă criza, cea a bolnavilor de cancer care nu pot fi detectați.

„Suntem îngrijorați de faptul că ar putea să apară un tsunami de cazuri de cancer”, a spus Keith Stewart, directorul Centrului de Tratare a Cancerului Princess Margaret din Toronto.

Mai puține persoane la spital nu înseamnă mai puține cazuri de cancer

Medicii spun că din ce în ce mai puține persoane merg la analize pentru depistarea cancerului, iar scăderea coincide cu începutul pandemiei.

Oncologii afirmă că mai puține persoane la spital nu înseamnă mai puține cazuri de cancer, ci mai puține persoane depistate. Prin urmare, bolnavii de cancer nu pot primi tratamentul de care au nevoie.

 „Opțiunile de tratament sunt mai puține, iar urmările pot fi din cele mai grave”, a explicat Stuart Edmonds, vice-președinte executiv la Canadian Cancer Society.

Un studiu britanic afirmă că mii de decese cauzate de cancer ar putea fi evitate dacă s-ar putea derula screeningurile în mod normal.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 19 ani, obligată să se prostitueze de soț și de soacră, la Roma

printul paul al romaniei

Prințul Paul al României a fost dat în urmărire internațională. Ar fi fugit în Portugalia