in

Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat astăzi, 25 septembrie, pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ICA (privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare). Instanţa a mai dispus confiscarea mai multor sume de bani şi a unui imobil pe care procurorii au dispus sechestru judiciar.

Patronul posturilor de televiziune Antena şi fondatorul Partidului Conservator (aflat la guvernare alături de PSD şi PNL în cadrul USL) a fost acuzat de DNA de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Procurorii susţin că Dan Voiculescu a cumpărat 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa, la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real.

Afacerea cu terenurile Armatei: Gigi Becali, 3 ani de închisoare cu executare

Procurorii l-au mai acuzat de spălare de bani şi de prejudicierea statului cu 60 milioane euro. Voiculescu a fost obligat de instanţă să plătească despăgubiri în valoare de 60 de milioane de euro, reprezentând prejudiciul constatat în dosar, împreună cu ceilalţi inculpaţi.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Ceilalţi înculpaţi au primit următoarele pedepse: Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Popa Corneliu, Săvulescu Ştefan, Pop Flavius şi Alexandru Jean Cătălin – câte şase ani de închisoare cu executare. Gheorghe Sind, Petre Alexandru, Ena Vica şi Grigore Marinescu au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare.

În opinia lui Dan Voiculescu, decizia reprezintă o nedreptate. El se consideră nevinovat şi susţine că este vorba de un dosar politic. Fondatorul PC este cercetat şi pentru complicitate la şantaj, într-un alt dosar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

TOMAC: politicienii care sunt împotriva votului prin corespondenţă sunt „fricoşi”

TVR și Patriarhia vor promova identitatea națională românească în diaspora