in

Italia, noul decret cu restricții din 16 ianuarie până în 5 martie: maxim 2 persoane în vizită, mișcări interzise între regiuni


Cu un decret, guvernul a aprobat măsurile în vigoare în perioada 16 ianuarie – 5 martie.

Mișcări interzise între regiuni, vizite la prieteni doar în doi și o dată pe zi, măsuri restrictive pentru regiunile cu risc „ridicat”.

Consiliul de Miniștri s-a reunit miercuri seara, la ora 21.30, în mijlocul crizei politice, și a aprobat decretul care limitează mișcările cetățenilor chiar și în zona galbenă și face ca regiunile cu un nivel „ridicat” de risc să intre direct în zona portocalie.

Noile reguli vor fi în vigoare de la 16 ianuarie până la 5 martie 2021.

Guvernul a decis înăsprirea restricțiilor, pentru că – așa cum a clarificat Speranza în Parlament – „va trebui să continuăm să trăim cu circulația virusului până când vaccinările vor avea un efect puternic epidemiologic. Nu trebuie să ne facem iluzii ». Miercuri a fost depășită cota de 800 de mii de doze administrate de vaccin, ajungând la 44,6% din personalul sanitar.

Mișcarea între regiuni

Decretul stabilește că „orice mișcare în interiorul și în afara teritoriilor diferitelor regiuni sau provincii autonome este interzisă, cu excepția mișcărilor motivate de necesități de muncă dovedite sau situații de necesitate sau din motive de sănătate.

În orice caz, este permisă întoarcerea la reședință, domiciliu sau acasă”. Interdicția se aplică și regiunilor care se află în zona galbenă.

Risc ridicat în portocaliu

Guvernul extinde criteriile de schimbare a zonei de risc. Conform parametrilor curenți, se intră în zona portocalie cu un Rt egal cu 1 și banda roșie cu Rt egal cu 1,25.

Acum s-a decis ca chiar și regiunile care sunt situate într-un scenariu de tip 1 și cu un nivel ridicat de risc să meargă în portocaliu „conform aceleiași proceduri și în prezența unei incidențe săptămânale similare a infecțiilor”. În acest caz, se prevede închiderea barurilor și restaurantelor și interdicția de a părăsi propriul municipiu. Sunt deschise magazine, coafuri și centre de înfrumusețare.

Interdicțiile pentru locuințele secundare

Pe toată durata decretului, este interzisă deplasarea la locuințele secundare situate în afara regiunii. Dacă sunteți rezident într-o regiune din banda portocalie, este interzis să mergeți la a doua casă.

Singura excepție se referă la motive de urgență, de exemplu repararea unei defecțiuni sau recuperarea obiectelor sau materialelor esențiale. Mutarea nu trebuie să se transforme într-un transfer, deci trebuie să aibă durata necesară pentru a rezolva problema.

Doar o vizită de două persoane

Pentru a limita adunările, s-a decis prelungirea regulii care fusese aprobată în vederea sărbătorilor de Crăciun. Prin urmare, „în contextul regional, mișcarea către o singură casă privată locuită este permisă, o dată pe zi, într-o perioadă de timp cuprinsă între 5 și 22 și în limitele a doi oameni în plus față de cei care locuiesc deja acolo, pe lângă minorii cu vârsta sub 14 ani peste care aceste persoane exercită autoritatea părintească și persoanele cu dizabilități sau persoane care nu sunt autosuficiente care trăiesc împreună ”.

Scutire pentru municipalitățile mici

„În cazul în care mobilitatea este limitată la zona municipală, deplasările din municipiile cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori și pentru o distanță care nu depășește 30 de kilometri de granițele relative sunt încă permise, cu excluderea în orice caz a deplasărilor către capitalele de provincie”.

Criteriile pentru banda albă

În banda albă, libertatea este aproape totală. Criteriile stabilite sunt: ​​„Scenariul de tip 1 cu un nivel scăzut de risc cu o incidență săptămânală a infecțiilor, timp de două săptămâni consecutive, de mai puțin de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori”. Decretul specifică că „orice depășire ulterioară a parametrilor pentru plasarea în scenariul de tip 1 are efect, în scopul aplicării unor măsuri mai restrictive, dacă depășirea durează cel puțin 14 zile consecutive”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
aisistent medical milano

Exclus din prima etapă de vaccinare, un asistent român din Italia se revoltă: «M-am supus riscului din martie și până acum, nu înțeleg de ce nu am fost inclus»

Italian băgat la închisoare în România: se dădea culegător de trufe, condamnat pentru pornografie infantilă și relații sexuale cu minori