in

În România începe eutanasierea câinilor fără stăpân

Autoritățile locale primesc undă vedere pentru a eutanasia câinii maidanezi. Normele de aplicare a Legea eutanasierii urmează să fie aprobate astăzi, în ședință de Guvern, deși actul normativ a apărut în urmă cu două luni. În acest timp, câinii fără stăpân umblă în continuare nestingheriți pe străzi. În prezent, capitala României găzduiește, potrivit oficialilor, peste 60.000 de câini vagabonzi, iar numărul acestora continuă să crească.

Peste 6.000 de persoane au fost mușcate – dintre care 1.000 de copii – în primele patru luni ale anului 2013, în București. De asemenea, la Constanța, autoritățile estimează că sunt aproape 20.000 de maidanezi în libertate. Situație este similară în multe localități din țară.

Între 2001 și 2007, autoritățile au susținut că au eutanasiat peste 100.000 de câini vagabonzi, însă ONG-urile susțin că această cifră este una fantezistă și că cea mai mare parte din banii destinați proiectului au fost deturnați.

Protestul animaliştilor leghişti la Treviso, scrisoare către primarul din Timişoara: „Opriţi holocaustul câinilor”

Primăriile din mai multe orașe sunt acuzate că au irosit milioane de euro și că sarcina de a ține sub control populația canină a fost preluată de către oameni de afaceri controversați, sub protecția autorităților guvernamentale.

Camera Deputaților a adoptat, în 10 septembrie, Legea privind câinii fără stăpân, care stabilește un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii sunt ținuți în adăposturi, după care, dacă aceștia nu sunt revendicați sau adoptați, pot fi eutanasiați.

Milano, animalişti în greva foamei la consulat: „Românii iau 60 de euro pe fiecare carcasă de câine predată”

Legea care permite eutanasiereaa maidanezilor a împărțit România în două, iar reprezentanții ONG-urilor au început un adevărat război cu autoritățile. Ei cer să se lămurească în ce fel vor fi eutanasiate animalele.

În plus, spun că din norme lipsesc prevederi importante cum ar fi măsuri de verificare a adopțiilor fictive, prevenirea abandonului și transparența procesului de gestionare a maidanezilor. Pentru a liniști spiritele, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară a inclus în lege prevederi care permit adopția la distanță.

Actorul Steven Seagal a adoptat un câine maidanez din România

Decizia de eutanasiere a maidanezilor a dus la condamnarea țării noastre pe plan intenațional, străinii protestând în fața ambasadelor și consulatelor României de peste hotare.

În septembrie, un băiețel de 4 ani, Ionuț Anghel, a fost sfâșiat de câini maidanezi în apropierea Parcului Tei. Acest caz a determinat autoritățile să facă schimbări majore în modul în care tratau problema câinilor fără stăpân.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Focuri de armă contra mașinii unei românce, îngrijitoare la Vibo Valentina

Anne Marie Bontea, cea mai tânără campioană a României la echitație, a făcut un adevărat spectacol la Milano