in

Dan Diaconescu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru şantaj

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis condamnarea omului de afaceri Dan Diaconescu la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de şantajarea mai multor persoane printre care şi a primarului comunei arădene Zărand, conform Mediafax.

La ultimul termen de judecată, procurorul anticorupţie a cerut nouă ani de închisoare pentru Dan Diaconescu.

Alături de Dan Diaconescu a fost condamnat şi realizatorul de programe OTV Doru Pârv, la trei ani de închisoare cu executare pentru şantaj, dar şi jurnalistul Mitruş Ghezea la doi ani şi şase luni de închisoare, tot pentru şantaj.

Dan Diaconescu prins cu minciuna, nu emite de la Vatican

De asemenea, instanţa a decis confiscarea de la Dan Diaconescu a sumei de 4.500 euro, echivalent în lei la cursul BNR din data plăţii. Mai mult, Diaconescu şi Dorel Pârv sunt obligaţi să îi plătească lui Florin Moţ suma 30.000 euro şi 42.000 lei, reprezentând daune materiale, la care se adaugă dobânda calculată de la data de 01.07.2009 până la data plăţii efective, dar şi 10.000 euro daune morale.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Pe 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie, pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. Procurorii DNA îl acuză pe Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, de două infracţiuni de şantaj.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Profețiile Ismu: „În 2035, 1,5 milioane de români în Italia”

New York Times: Cea mai „fierbinte” maşină din Europa este Dacia, fără rival pe piaţa low-cost până în 2018