in

Viorel și Marinică au înfruntat apele, doi români eroi la Olbia

Au sfidat apele înalte și noroiul pentru a salva o bătrână și o fată infirmă, pe via Sicilia, la Olbia, scrie La Nuova Sardegna. Dar după ce și-au riscat viața, Viorel Timic și Marinică Bulai, doi români, nu au căutat lumina reflectoarelor. Mai mult, și-au cerut scuze pentru că au murdărit casa în care le-au dus pe cele două supraviețuitoare ale inundațiilor și au plecat.

Vecinii, care au asistat la această dublă salvare, au fost cei care au dorit să spună povestea acestor eroi necunoscuți, doi fii adoptivi ai Olbiei, protagoniști ai unui gest de mare altruism. În noaptea de 18 noiembrie, noaptea ciclonului Cleopatra, pe via Sicilia nivelul apelor a crescut în câteva minute. Agripina Iftemia este îngrijitoarea unei femei de 85 de ani, infirmă, constrânsă să respire cu un tub de oxigen.

Patul în care se află bătrâna este luat de ape și începe să plutească. Aparta men tul rămâne fără curent. Centralele telefonice ale Primăriei și forțe lor de ordine sunt suprasolicitate. Agripina cere ajutor soțului, Viorel. Care în câteva minute sosește cu un amic pe via Sicilia. Cei doi se aruncă în apele înghețate, ajung în dormitorul în care se află bătrâna, o prind în brațe, o scot pe o fereastră și printr-o curte cu apă de peste un metru, noroi și motorină, ajung pe via Vittorio Veneto și o pun la loc sigur.

Nici nu a fost salvată bine bătrâna aflată la pat, că dintr-un alt apartament se aud urletele unei fete. Tânăra, Maria Paola, infirmă, este blocată în camera sa. Viorel și Marinică nu stau pe gânduri. Înfruntă încă o dată apele și salvează tânăra. “Imediat după au plecat – povestesc vecinii. Ne-au dat o frumoasă lecție de bunătate, curaj și altruism”. Insula Sardegna a fost devastată în 18 noiembrie de ape. În 24 de ore au căzut precipitaț ii cât în 6 luni. Cea mai afectată a fost zona Olbia. Ciclonul a provocat 17 morți și daune de miliarde de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fraude la bancomate, 22 de români arestați

Sondaj: Italienii încep să-i iubească pe imigranți!