in

A fost pusă prima piatră de temelie la biserica românească din Verona

Primarul Veronei, Flavio Tosi, a participat sâmbătă 1 februarie la ceremonia de aşezare a primei pietre a Bisericii româneşti şi a Centrului social şi cultural român al Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Ierarh Zenon”.

Au fost prezenţi Episcopul Veronei, monseniorul Giuseppe Zenti, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Italia, Preasfinţitul Părinte Siluan, viceprimarul Stefano Casali, preşedintele Circumscripţiei III, Massimo Paci, Viceprefectul Veronei, Girardino Mattia, ambasadorul României în Italia, Dana Constantinescu, consulul general al României la Trieste, Cosmin Dumitrescu, părintele Gabriel Codrea şi numeroşi reprezentanţi ai comunităţii româneşti prezentă la Verona. A fost prezent și Domnul profesor Mircea Gheordunescu, fost Consul General al României la Milano.

Zona în care urmează să fie construite Biserica şi Centrul Cultural Român, a fost cedată de primărie statului român prin hotărâre aprobată de Consiliul local în decembrie 2009. „Continuă integrarea pozitivă a comunităţii româneşti pe teritoriul veronez – a spus primarul Flavio Tosi – pentru că obiectivul acestei lucrări este acela de realizare a unui loc de întâlnire pentru comunitatea română, de împărţit şi cu ceilalţi cetăţeni veronezi”.

Încep lucrările la biserica ortodoxă din Verona: „Va fi un centru unic în Italia”

Sâmbătă 1 februarie a fost o zi de mare bucurie pentru românii din Verona.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Siluan a mulțumit tuturor celor ce au sprijinit parohia și acest proiect. Bucuria a continuat în biserica parohială, unde s-a ţinut o slujbă, la sfârșitul căreia părintele paroh Gabor Codrea a fost hirotesit întru Protoiereu al Protopopiatului Triveneto 2.

După Sfânta Liturghie, la ”Palazzo della Gran Guardia”, într-o sală oferită gratuit de către Primăria Verona, s-a prezentat evoluția Proiectului și a fost oferită o agapă oaspeților.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, în top zece cele mai corupte ţări europene. Guvernul şi Parlamentul sunt principalii vinovaţi

Test de solidaritate: O familie de români din Italia are nevoie de AJUTORUL NOSTRU