in

Roberto Speranza: „Din 16 mai se elimină carantina pentru cei care vin din țările UE și din zona Schengen”

De duminică 16 mai, carantina pentru călătorii care vin din 33 de țări este abolită. Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un ordin care prevede intrarea în Italia din țările Uniunii Europene și din zona Schengen (care include și Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein), precum și din Marea Britanie și Israel, cu un tampon negativ, depășind sistemul actual de mini-carantină.

În același timp, măsurile restrictive referitoare la Brazilia sunt extinse.

Alături de aceste măsuri, cu un alt ordin – în vigoare și din 16 mai – Speranza a consolidat zborurile „Covid tested”. Experimentarea acestor zboruri, care a început pentru prima dată pe aeroportul Roma Fiumicino, apoi la Milano, este acum extinsă și la aeroporturile din Veneția și Napoli. În plus, țările de origine ale acestor zboruri au fost extinse, pe lângă Statele Unite, includ acum Canada, Japonia și Emiratele Arabe Unite.

„O alegere mult așteptată, care, în esență, anticipează permisul european”, a comentat ministrul turismului, Massimo Garavaglia, comentând despre abolirea carantinei pentru turiștii europeni, britanici și israelieni, decisă de Speranza.

Garavaglia și-a exprimat, de asemenea, satisfacția față de extinderea experimentării zborurilor „Covid tested” către turiștii din afara UE. „O inițiativă – a subliniat ministrul turismului – care deschide porțile Italiei turiștilor din Statele Unite, Canada, Japonia și Emiratele Arabe Unite”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pavia, român arestat după ce și-a incendiat cu alcool partenera, însărcinată în luna a doua

papa francisc copii1

Se nasc prea puţini copii în Italia. Papa Francisc: «O Italie fără copii este destinată să îmbătrânească şi să dispară»