in

Românii care au muncit în agricultură în Italia primesc acum un bonus de 800 de euro

În decretul lege „dl sostegni bis” (Decretul de sprijin bis), guvernul italian a alocat 448 de milioane de euro pentru a fi distribuiți lucrătorilor agricoli pe termen determinat care au efectuat lucrări agricole în 2020 timp de cel puțin 50 de zile.

„Aproximativ 1 milion de persoane sunt acum protejate prin venituri de urgență sau datorită bonusului”, a declarat Stefano Mantegazza, secretar general al sindicatului Uila, citat de Italia Oggi.

Pentru muncitorii agricoli pe termen determinat există un bonus de 800 de euro, de care pot beneficia cei care au desfășurat munci agricole în 2020 timp de cel puțin 50 de zile.

Un total de 448 milioane euro au fost alocați pentru măsură. Beneficiarii nu trebuie să aibă o relație de muncă permanentă în momentul depunerii cererii.

În plus, bonusul este incompatibil cu venitul de cetățenie și cel de urgență, care se prelungește cu încă 4 luni. Pe de altă parte, este recunoscută compatibilitatea cu indemnizația de invaliditate obișnuită.

Ajutor de șomaj: îl mai primesc dacă plec din Italia? Ce trebuie să fac pentru a obține transferul plății?

„Bonusul pentru lucrătorii agricoli pe termen determinat, cuprins în Decretul de sprijin bis, aprobat astăzi (20 mai – n.r.) de Consiliul de Miniștri, elimină o discriminare evidentă împotriva uneia dintre cele mai fragile categorii de pe piața muncii”. Acest lucru a fost declarat de secretarii generali ai Fai Cisl Onofrio Rota, Flai Cgil Giovanni Mininni și Uila Uil Stefano Mantegazza, la încheierea întâlnirii din cu ministrul pentru politici agricole Stefano Patuanelli.

„Fai, Flai și Uila mulțumesc miniștrilor Patuanelli și Orlando pentru sensibilitatea manifestată față de cererile lor și atenția acordată realizării acestui rezultat”.

„Cu bonusul de 800 de euro inclus în Decretul de sprijin Bis, întreaga categorie de lucrători agricoli pe termen determinat, aproximativ 1 milion de persoane, este protejată prin venituri de urgență sau datorită bonusului”, a declarat Stefano Mantegazza, secretarul general al Uila.

„Prin urmare, am atins obiectivul de a nu lăsa în urmă pe nimeni. Mulțumiri ministrului Patuanelli care a lucrat pentru a elimina o disparitate evidentă față de categoria muncitorilor agricoli ”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 21 In medie: 4.4]

Românii vaccinați care vin din Italia nu mai stau în carantină la intrarea în România, a fost actualizată lista țărilor de risc

teleferic italia

Tragedie în Italia: 14 morți și un copil grav rănit într-un accident de telecabină. MAE: Nu sunt români printre victime