in

Protestul românilor din Italia: „Să fie eliminat Ceaușescu din pictura murală cu Nadia Comăneci”

„Să fie eliminată imaginea dictatorului din picturile murale”.

Comunitatea românească din Verbano Cusio Ossola (VCO) cere acest lucru după ce pe stadionul ‘Boroli’ din Gravellona Toce (VCO) au apărut picturi murale dedicate elgendei olimpice Nadia Comăneci, cu chipul lui Nicolae Ceaușescu în fundal, potrivit agenției ANSA.

„Suntem deosebit de mândri de istoria sportivă a Nadiei Comăneci – spune comunitatea românească – precum și de angajamentul său față de societate: suntem, așadar, foarte fericiți că a fost aleasă ca subiect al picturii murale.

Cu toate acestea, în spatele sportivei legendare este înfățișat Ceaușescu, dictatorul comunist care a marcat poporul nostru de ani de zile, un bărbat acuzat de genocid și de distrugerea economică a poporului nostru.

Combinația nu poate fi acceptată în niciun fel ”.

Nadia Comăneci, umilită şi bătută de antrenori. A fost lansată cartea „Nadia şi Securitatea”

„Artistul nu a vrut să aducă un afront poporului român – spune primarul orașului Gravellona Toce, Gianni Morandi -. Opusul este adevărat: semnificația acestei picturi murale este măreția Nadiei Comăneci, capabilă să obțină rezultate extraordinare în ciuda dictaturii și a restricției de libertate.

Ceaușescu este înfățișat înconjurat de roșu, un simbol al sângelui și al suferințelor pe care le-a provocat poporului său. Lucrarea nu vrea să lipsească de respect în vreun fel România.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
george simion AUR

George Simion, întrebare pentru Bogdan Aurescu: Câți români din Italia sunt angajați la consulate???

Italia: Creștere semnificativă a cererii de vaccinare după introducerea certificatului verde