in

Amnesty International Italia: „Green Pass măsură discriminatorie”


Green Pass măsură discriminatorie: Organizația pentru drepturile omului Amnesty International Italia critică dur măsurile antipandemie impuse de guvernul italian.

Amnesty International Italia a publicat un comunicat în care se manifestă multe îndoieli cu privire la gestionarea urgenței sanitare legate de Covid-19 în această țară.

Green Pass măsură discriminatorie

În special, instrumentul Green Pass, care a fost folosit de luni de zile pentru a putea accesa cele mai disparate activități, a intrat în analiza organizației pentru drepturile omului.

Amnesty consideră această măsură discriminatorie, pentru că exclude din viața socială persoanele care au decis voluntar să nu se vaccineze.

Guvernul și-a clarificat poziția în această privință, afirmând că Green Pass este un instrument care face locurile mai sigure.

Dar trebuie precizat că atât persoanele complet vaccinate, cât și cele nevaccinate ot contracta virusul și îl pot transmite altor persoane. Diferența ar fi că riscul este mult mai mic pentru cei vaccinați, care nu ajung la terapie intensivă.

Prelungirea stării de urgență

Asociația pentru drepturile omului și-a exprimat și opinia cu privire la prelungirea stării de urgență până la 31 martie 2022, dată la care ar trebui să înceteze toate măsurile de urgență.

Amnesty „îndeamnă guvernul să reconsidere cu atenție dacă să prelungească măsura după această dată, întrucât toate măsurile de urgență trebuie să respecte principiile necesității, temporarității și proporționalității” – scrie asociația.

În ceea ce privește vaccinurile, Amnesty International „reafirmă nevoia de a implementa o distribuție echitabilă și globală a vaccinurilor și recunoaște preocuparea legitimă a statelor de a crește ratele de vaccinare, ca parte a unui răspuns eficient de sănătate publică la Covid-19”.

Vaccinarea obligatorie, doar ca ultimă soluție

Pe de altă parte, organizația „nu sprijină mandatele generalizate de vaccinare obligatorie și îndeamnă statele să ia în considerare orice cerințe de vaccinare obligatorie doar ca ultimă soluție și dacă acestea sunt strict în conformitate cu standardele internaționale privind drepturile omului” – aceasta este nota Amnesty International Italia.

Sassari, „nu se poate intra fara test”: respinsă la urgențe, a avortat în parcare

Organizația reiterează apoi că aplicarea Green Pass trebuie limitată în timp și că toți cetățenii au dreptul să nu fie limitați în drepturile lor fundamentale. Orice obligații de vaccinare trebuie să fie stabilite prin lege și proporționale „cu un scop legitim legat de protecția sănătății publice”, potrivit Fidelity News.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 27 In medie: 4.3]
romancele soti tineri

Româncele îşi iau soţi mai tineri. «Am întinerit foarte mult»

fetita scoala italia

O fetiță de origine română, singura elevă dintr-o școală din Italia: „O școală doar pentru mine”