in

Simptome la copii date de tulpina Omicron. Ce sechele pot avea pe termen lung

Care sunt cele mai frecvente simptome la copii date de tulpina Omicron? Numărul copiilor infectați cu COVID-19 este în creștere, iar în cazul Omicron, simptomele nu sunt cele obișnuite bolilor respiratorii, avertizează medicii.

Medicul pediatru Anca Drăgănescu, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” spune despre simptomele frecvente ale Covid-19 în acest nou val: „Febra înaltă, durere în gat, tuse, componenta laringiană a tusei, latratoare, adică ragușeala și manifestări digestive, de tipul vărsăturilor sau scaunelor modificate și inapetență.”

Medic: Omicron are simptome diferite la copii

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că la sugari infecţia debutează ca o gastroenterită acută.

„La copiii foarte mici putem să ne păcălim, pentru că COVID-19 în era Omicron poate să înceapă ca o gastroenterită acută. Cei mai mulţi sugari au venit de altfel cu febră şi vărsături, nu au venit ca boală respiratorie sau nu în prim plan boală respiratorie. Un alt lucru important observat de literatura internaţională este creşterea spectaculoasă a proporţiei pacienţilor pediatrici diagnosticaţi spitalizaţi. (…) La noi în spital este un etaj plin de copii care au nevoie de perfuzie, de oxigen, de rehidratare orală mai susţinută, de control al fluidelor… „, a susţinut medicul pediatru.

Soț și soție cu Covid, nevaccinați, au murit în două săptămâni: au lăsat 5 copii

Medicul a prezentat un grafic al infectărilor din SUA care arată că, în era Omicron, numărul pacienților pediatrici a crescut foarte mult ceea ce ar însemna că și în cazul României trebuie să ne așteptăm la același lucru.

„În SUA, unde știm că raportările sunt riguroase, din cei diagnosticați recent, copii, aproape un milion copii cazuri noi au fost în ultimele două săptămâni. Asta înseamnă că acolo unde școlile funcționează fără testare și fără respectarea normelor, e posibil să vedem și la noi o creștere spectaculoasă”, a arătat acesta.

„Nu severitatea e problema. Dar mă gândesc la ceea ce o să vedem peste o lună când o să apară sindroamele de inflamație multi-sistemică”, a adăugat el, conform Agerpres.

Cu ce sechele pot rămâne copiii care fac COVID

Dotorul Craiu a declarat că unii copii pot rămâne simptomatici pe durate de până la 12 săptămâni după infectare.

Studii diferite desfășurate în SUA și în diverse state europene oferă rezultate diferite în ceea ce privește simptomele de lungă durată cu care rămân copiii și adolescenții după infecția cu coronavirus.

Prevalența simptomelor de „long COVID” variază considerabil de la studiu la studiu, între 4 și 66% dintre cei chestionați au declarat că au aceste simptome la săptămâni bune de la infectare, potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA.

Cele mai întâlnite sunt: durerea de cap, oboseala, lipsa de concentrare, probleme cu somnul, tuse, durere în piept, lipsa mirosului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
primar messina greva foamei

Primarul Messinei a intrat în greva foamei: ”Statul ţine prizonieră Sicilia”

a escrocat o batrana din Italia

O româncă a escrocat o bătrână din Italia de 40.000 de euro