in

Ministrul Rafila în vizită la Roma, acord despre tratamentul pacienților Covid

Ministrul român al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a început ieri, 3 februarie, o vizită de două zile la Roma, în cadrul cooperării în domeniul sănătăţii dintre România şi Italia, care s-a consolidat în timpul pandemiei de Covid-19, scrie Agenzia Nova.

Rafila, însoțit de ambasadorul României George Gabriel Bologan, a vizitat ieri Institutul Superior de Sănătate (ISS) pentru un schimb de opinii și evaluări privind cooperarea în materie de sănătate la nivel european.

Ocazie în care Rafila s-a întâlnit cu președintele ISS, profesorul Silvio Brusaferro. Astăzi, ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, împreună cu omologul său din România au semnat un memorandum de cooperare între cele două ministere la finalul întâlnirii lor bilaterale.

Conform celor aflate de la „Agenzia Nova”, memoriul prevede schimbul de informații și bune practici între cele două departamente; evaluări comune ale tehnologiilor din sectorul sănătății, inclusiv cele legate de tratamentul pacienților cu Covid-19.

România REDUCE durata CARANTINEI. Rafila: „Va fi ca în celelalte ţări europene”

Acord privind asistența medicală

„Fiecare întâlnire deschide orizontul unor noi perspective în interesul comun al Uniunii Europene”, a transmis ambasadorul Bologan pe Facebook.

În vederea călătoriei instituționale, ieri ambasadorul Italiei la București, Alfredo Durante Mangoni, s-a întâlnit cu Rafila.

„Italia și România acordă multă atenție asistenței medicale de bază, sistemelor de sănătate și infrastructurii sanitare, recuperării de la Covid.

Alexandru Rafila: „România are de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie”

O mare plăcere să-l cunosc pe ministrul Sănătății Alexandru Rafila înainte de vizita sa la Roma pentru a semna Memorandumul de înțelegere cu ministrul (Roberto) Speranza”, a declarat ambasadorul italian.

Colaborarea este cu atât mai importantă cu cât în Italia se află peste 1,2 milioane de cetățeni români.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
paxlovid italia

Paxlovid în Italia, primul medicament antiviral oral autorizat de AEM

accident copil Torino

Torino, un copil de 2 ani a căzut de la etajul opt. „Era un copil frumos”