in

Agricultura din Sardinia îngenuncheată de valul de lăcuste. ”Suntem consternați și fără cuvinte”

Agricultura din Sardinia îngenuncheată de valul de lăcuste. ”Suntem consternați și fără cuvinte”.

Un nou val de lăcuste distruge culturile de pe insula italiană Sardinia. Anul acesta au sosit cu o lună mai devreme decât în anii precedenţi.

”Suntem consternați și fără cuvinte. După trei ani de plângeri și propuneri, vorbim în continuare despre o invazie de lăcuste”, a denunțat Leonardo Salis, președintele Coldiretti Nuoro-Ogliastra, despre noua invazie de lăcuste din centrul Sardiniei, scrie ANSA.

Agricultura din Sardinia îngenuncheată de valul de lăcuste

”Lăcustele sunt polifage”, subliniază Coldiretti. Afectează nu numai culturile de câmp, ci și grădinile și grădinile de legume. Provoacă o adevărată catastrofă biologică care îngenunchează sute de exploatații agricole, precum și fermele de creștere a animalelor care, în câteva zile, își văd dispărut furajul necesar pentru hrană, obligându-le să cheltuiască și mai mult pentru hrană.”, a mai precizat el.

Zona cea mai grav afectată este provincia Nuoro. Lăcustele au decimat culturile de pe o suprafaţă de 25.000 de hectare de teren. Invazia din 2019 este caracterizată ca fiind cea mai gravă invazie din ultimele decenii. Alte invazii ale lăcustelor au avut loc în 2020 şi în 2021.

Sardinia, mii de hectare distruse de invazia lăcustelor: ”Secetă în 2017 şi multă ploaie în 2018, climatul ideal”

Gabriella Murgia, consilierul pentru agricultură al insulei, a declarat, luni, că un grup de lucru care caută soluţii de combatere a lăcustelor lucrează fără încetare. ”Este necesară colaborarea maximă a fermierilor şi a tuturor celorlalte părţi interesate”, a spus ea.

Infestarea vine la câteva zile după ce autorităţile regionale au aprobat 2 milioane de euro în despăgubiri pentru fermierii ale căror culturi au fost deteriorate de insecte în 2021.

”Invazia lăcustelor a devastat zona rurală din Nuoro, cauzând falimentele mai multor companii. Despăgubirile sunt esenţiale pentru a permite fermierilor să facă faţă unei scăderi accentuate a veniturilor lor, garantând sprijin concret în faţa unei situaţii de urgenţă care a exacerbat dificultăţie din ultimii ani”, a declarat Christian Solinas, preşedintele Sardiniei, pentru cotidianul italian L’Unione Sarda.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, atenție la retragerile de la bancomate: când se declanșează controlul fiscal

cules rosii italia

”Guvernul României a întreprins măsuri de protecție a lucrătorilor români din străinătate?” INTERPELARE în Parlamentul României