in

Formularul digital nu mai este necesar la intrarea în Italia, obligatoriu însă certificat de vaccinare sau test

Formularul digital Passenger Locator Form (PLF) nu mai este obligatoriu la intrarea pe teritoriul Italiei. Turiștii vor trebui în continuare să prezinte certificatul european care atestă vaccinarea, recuperarea după boală sau efectuarea unui test negativ, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile și care doresc să intre pe teritoriul italian, în perioada 1-31 mai 2022, au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări certificatul digital UE pentru COVID-19 care atestă UNA din situațiile următoare:

  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă (pentru vaccinuri cu administrare în doză unică sau două doze) efectuată cu mai puțin de 9 luni în urmă;
  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă și doză de rapel;
  • vindecarea de COVID-19 care a avut loc în urmă cu 6 luni;
  • efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore înainte.

Documentele menționate anterior trebuie să fie redactate într-o limbă de circulație internațională (italiană, engleză, franceză sau spaniolă).

Formularul digital Passenger Locator Form (PLF) nu mai este obligatoriu

ATENȚIE! Persoanele care nu prezintă Certificatul digital UE COVID-19 care să ateste UNA dintre cele 4 situații indicate mai sus, au obligația de a respecta măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile și să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Minorii cu vârsta sub 6 ani pot intra în Italia fără alte formalități și sunt întotdeauna scutiți de obligația testelor moleculare sau antigenice.

Rămâne obligatorie, până cel târziu la data de 15 iunie 2022, purtarea măștilor de tip FFP2, în următoarele cazuri:

  • în mijloacele de transport (aeronave, nave și feriboturi, trenuri, autobuze, mijloace de transport școlar);
  • pentru spectacole deschise publicului care au loc în interior în săli de teatru, săli de concerte, cinematografe, locuri de divertisment și muzică live și în alte locații similare, precum și pentru evenimente și competiții sportive care au loc în interior.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
cules rosii italia

”Guvernul României a întreprins măsuri de protecție a lucrătorilor români din străinătate?” INTERPELARE în Parlamentul României

mort munca firenze

Florența, român decedat la locul de muncă, strivit de tractor sub privirile fratelui său