in

Un autocar românesc s-a răsturnat pe autostradă în apropiere de Padova: zeci de răniți, o persoană în stare gravă

ItaliaUn autocar românesc s-a răsturnat pe autostradă. Accidentul a avut loc astăzi, luni, 16 ianuarie, în jurul prânzului, pe autostrada A13, la Padova Est. În urma accidentului nu au existat victime, ci doar persoane rănite.

La fața locului au sosit ambulanțe din Veneția și Padova, iar voluntarii au fost la datorie, de asemenea, alertați. Pompierii și poliția rutieră au fost de asemenea prezenți, precum și personalul Autostrade per l’Italia, scrie ilgazzettino.it.

foto: ilgazzettino.it

Un autocar românesc s-a răsturnat pe autostradă.

Era un autocar care plecase din Roma și se îndrepta spre România. La bord se aflau 52 de persoane, adulți și copii, de naționalitate română: o persoană a fost transportată la spital cu cod roșu, alte 4 cu cod galben și 17 cu cod alb.

La fața locului se afla comandantul poliției rutiere, Gianfranco Marturano: „Dinamica accidentului urmează să fie clarificată”, a subliniat el, „Vehiculul mergea în direcția Veneția și pe rampa de accelerare pentru a reintra pe autostradă a pierdut controlul. Acesta s-a sprijinit literalmente pe parapetul de protecție, care, din fericire, și-a făcut bine treaba și a împiedicat autobuzul să ajungă în panta de mai jos. Șoferul a fost testat negativ pentru alcool”.

”Pe acea porțiune de drum”, continuă el, „viteza permisă este de 40 km/h, așa că vom verifica viteza cu care conducea și de ce a făcut o manevră complet greșită. Vom verifica, de asemenea, timpii de conducere și de odihnă. Ar fi putut fi mult mai rău”.

Din cauza accidentului, pe A13 Bologna-Padua, intersecția cu A4 Torino-Trieste a fost închisă pentru cei care circulă dinspre Bologna spre Padova. Traficul a fost blocat, iar în direcția Padova s-a format o coadă de 12 km. Utilizatorii care se îndreaptau spre Padova au fost sfătuiți să iasă la Padova Zona Industriale, să meargă pe drumurile obișnuite și să reintre pe A4 la stația Padova Est.

Autostrada a fost redeschisă în jurul orei 14.30, în timp ce intersecția a rămas închisă până la ora 15.45. La fața locului a fost amenajat un punct de alimentare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]
Adrian Sorin Cristea -fotbalist român din Italia moare la 30 de ani

Fotbalist român din Italia moare la 30 de ani: „Este de neconceput”. Boala gravă descoperită cu o lună în urmă

Bătrâna cade peste o româncă

Roma, o bătrână s-a aruncat de la balcon și a căzut peste o româncă: ambele în stare gravă la spital