in

Il Messaggero: Vizita lui Renzi i-a adus ghinon lui Ponta

De acum a devenit oficial: prim-miniştrii italieni nu aduc noroc în campaniile electorale ale altora, mai ales dacă se numesc Victor, scrie Il Messaggero, comentând rezultatul alegerilor din România şi vizita lui Matteo Renzi la Bucureşti, înainte de turul II.

Matteo Renzi, în drum către Australia pentru G20, s-a oprit la Bucureşti pentru a susţine campania electorală "a amicului meu" Victor Ponta. Rezultatul a fost înfrângerea premierului socialist şi victoria surpriză a popularului Iohannis.

Mai mult sau mai puţin ceea ce s-a întâmplat în 2002, când Silvio Berlusconi s-a dus la Budapesta pentru a susţine campania electorală a unui alt Victor, premierul maghiar de pe-atunci Orban, care a pierdut alegerile deşi şi-a creat partidul după modelul Forza Italia.

Înfrângerea premierului român Ponta este şi mai răsunătoare pentru că era în avantaj cu zece puncte în primul tur şi pentru că a pierdut împotriva unui candidat al PPE, Klaus Iohannis – protestant într-o ţară predominant ortodoxă – care reprezintă minoritatea germană, adică 20.000 de saşi-români descendenţi ai celor care au fost chemaţi de regele ungar în Transilvania pentru a-i opri pe turci.

Rezultat: un alt neamţ în consiliile europene şi un alt sprijin pentru Angela Merkel care în campania electorală l-a susţinut, bineînţeles, pe Iohannis, şi care i-a făcut complimente din Australia câştigătorului, mai scrie Il Messagggero.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ponta a dat explicații în Parlament despre votul în Diaspora. Lubanovici: ”Lecţia pe care aţi primit-o vă va fi de folos”

Evacuări la Milano, o româncă acuză forţele de ordine: «M-a bătut poliţia şi am pierdut copilul»