in

Participantă la Masterchef România a deschis o patiserie americană la Padova

Românii din Italia nu deschid numai magazine româneşti. Unii aleg alte căi pentru a avea succes. Greta Răchită a deschis o patiserie americană în gara din Padova şi a fost remarcată de Corriere del Veneto.

Aflăm că românca de 31 de ani a participat la emisiunea-concurs Masterchef România, apoi i-a venit ideea de a deschide un local cu prăjituri americane în zona gării din Padova, cu titlul «Lovely Bakery».

Este o cale de mijloc între patiserie şi brutărie, unde se pot deguste delicatesele (atât dulci cât şi sărate) made in USA. Se numeşte „Lovely Bakery” şi s-a deschis în piazzale Stazione (lângă turnul Belvedere) cu puţin înainte de Crăciun. Pentru Greta Răchită, creatoarea patiseriei-brutărie, este un pariu; pentru iubitorii bucătăriei anglo-americane este o plăcută surpriză.

Greta, româncă de 31 de ani, locuieşte la Padova de 7 ani şi până acum câteva luni lucra la o firmă de transporturi: în 2014, după un stagiu la restaurantul La Montecchia din Selvazzano, a revenit în România pentru a participa la emisiunea de talente culinare MasterChef.

„Se deschiseseră multe uşi, dar am preferat să mă întorc la Padova şi să mă lansez în această aventură – explică Greta. Pregătirile? Am făcut totul în două luni…”. Meniul localului, care în weekend propune brunch (mic dejun târziu), cuprinde sandwich, hamburger, milk shake şi frappé, dar şi muffin, cupcake, brownie şi cheesecake: „În curând – spune Greta – vor fi şi salate, supe şi îngheţate”.

La laboratorul din Selvazzano şi la magazinul din gară există doi barmani şi două patisere, toţi sub 35 de ani: „I-am găsit pe internet, trebuie să-i îndemne pe clienţi să încerce noi gusturi – spune Greta. Gara? Este o zonă care merită mai mult, nu numai obişnuitul kebab: sunt mulţi turişti în aşteptarea trenului, dar şi oameni de afaceri care îşi duc clienţi să bea o cafea”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, i-a dat foc din gelozie, român arestat și acuzat pentru tentativă de omor

Măcel în numele lui Allah: atentat la Paris, 10 jurnalişti şi doi poliţişti ucişi. Iohannis: „Act terorist crud şi laş”