in

Senatorul Viorel Badea, vizită de lucru în Austria și Germania

În perioada 20 – 25 ianuarie 2015, senatorul Viorel Badea, vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni, a efectuat o vizită de lucru în Austria și Germania.

Cu acest prilej, senatorul pentru românii din Europa şi Asia, a avut întrevederi cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Viena, Graz, Nürnberg și Stuttgart. În cadrul acestor întrevederi, s-a discutat despre problemele cu care se confruntă românii rezidenți în aceste regiuni ale Austriei și Germaniei, precum și modalități de rezolvare a acestora.

Miercuri, 21 ianuarie a.c., senatorul român a avut o discuție cu domnul Kurt Hohensinner, prim consilier al primarului din Graz, pe probleme de integrare. În acest context, cei doi oficiali au discutat despre rolul pe care îl au schimburile culturale și educaționale în mai buna cunoaștere și integrare a comunității românești în Graz. Domnul Hohensinner a precizat că, în Graz, comunitatea românească este foarte bine integrată. Totodată, oficialul austriac, a prezentat un proiect foarte important al statului austriac pentru păstrarea identității lingvistice și culturale a fiecărei comunități, proiect prin care s-au introdus ore de limba maternă în școli și gradinițe.

În dupa-amiaza aceleasi zile, senatorul Viorel Badea a acordat un interviu la postul de radio ”Helsinki” și a avut întrevederi cu o serie de întreprinzători români din Graz.

Joi, 22 ianuarie 2015, senatorul român a acordat un interviu pentru Radio Z, redacția Luceafărul din Nürnberg, iar vineri, 23 ianuarie, a vizitat și a discutat cu o serie de întreprinzători români din Nürnberg, a participat la Slujba Sf. Maslu la Catedrala mitropolitană, oficiată de un sobor de 5 preoți, în frunte cu ÎPS Serafim, Mitropolit Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Totodată, domnul senator Badea a participat, la Galeria Tiny Griffon din Nürnberg, la vernisajul unei expoziții care a alăturat un pictor din Braşov, Waldemar Mattis-Teutsch și un sculptor din Nürnberg, Joseph Stephan Wurmer.

Sâmbătă, 24 ianuarie, domnul senator Viorel Badea a avut întrevederi cu reprezentanți de seamă ai comunității românești din Reutlingen, iar duminică, 25 ianuarie, senatorul român a participat la Sf. Liturghie oficiată la Parohia „Naşterea Domnului“ din Stuttgart, unde a avut ocazia să discute cu enoriașii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Goana după bani: DRP a dat startul depunerii de proiecte pentru 2015, SE APROPIE TERMENUL LIMITĂ

A ucis cu pumnul o româncă, Alessio Burtone deja liber după numai 4 ani de închisoare