in

Un român nevinovat a stat câteva luni în puşcărie în locul unui conaţional

Dragu I., un român de 41 de ani, a stat câteva luni în închisoare, ispăşind, nevinovat, o pedeapsă de 15 ani pentru crimă şi jaf. Adevăratul vinovat, conform avocatului care îl apără pe Dragu, este un conaţional, Simion G., de 42 de ani. Dragu a folosit pentru câteva luni paşaportul celuilalt român.

Totul a început în 1998, cand Simion Gheorghe a fost condamnat de către tribunalul din Treviso pentru jaf şi crimă, ambele infracţiuni fiind comise pe teritoriul Italiei. In 2004 situaţia se complică, pentru că arestatul este posesorul paşaportului, “identificat” pe baza amprentelor din arhiva Interpolului.

Românul nevinovat a fost astfel condamnat formal şi dus în închisoare. Ultima lui speranţă a rămas avocatul Mauro Cusatelli, care a reuşit să convingă judecătorul de nevinovăţia clientului său. “Persoana fotografiată avea caracteristici somatice diferite de cele ale lui Simion, adevăratul vinovat. Mai mult, câtiva martori l-au recunoscut pe Simion în fotografia de pe paşaport şi el a fost recunoscut şi de către soţia lui, în două fotografii arătate de personalul de la Interpol”, a declarat avocatul Cusatelli, citat de publicaţia online Virgilio.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Decebal Drăguşel: fost campion de rugby, candidat la Campagnano lângă Roma

Condamnat pentru omor: “Italianul a încercat să mă violeze”