in

Scenă apocaliptică după o explozie la Trieste, doi români cercetaţi

O puternică explozie produsă pe 20 februarie a distrus o locuinţă şi a ucis o persoană. Aldo Flego, de 76 de ani, rezident în provincia Pordenone, care se afla de câteva la Trieste în vizită la soră, a murit în explozia din locuinţă, zdrobit în urma prăbuşirii tavanului şi pereţilor.

Tragedia s-a produs într-un bloc cu trei etaje. În urma exploziei au fost grav rănite alte două persoane: Marcella Flego de 86 de ani, sora lui Aldo, şi o vecină care locuieşte în apartamentul de dedesubt. Sunt în stare gravă dar viaţa lor nu este în pericol.

Zidurile şi acoperişul blocului smulse, măturate, bucăţi de ciment, de rame de uşi, de sticlă pe stradă şi pe automobilele şi scuterele parcate, praf peste tot. Aceasta este scena apocaliptică pe care pompierii, personalul de la 118, poliţia, carabinierii şi militarii de la Garda de Finanţe au găsit-o la sosirea lor.

Explozia din bucătăria apartamentului de la etajul al doilea – la care se aflau Aldo şi Marcella Flego – a fost cauzată de o scăpare de gaz metan, după cum au confirmat pompierii. Apartamentul şi terasa de dedesubt au fost complet distruse: moloz şi resturi au căzut în locuinţa de la primul nivel şi au zburat până în mijlocul carosabilului, la metri distanţă.

În locuinţă fuseseră efectuate lucrări cu puţine ore înainte de explozie. Doi montatori şi un instalator au montat aragazul achiziţionat de la Ikea. Meseriaşii aparţin unei firme de servicii externă. Au fost interogaţi de carabinieri la câteva ore după tragedie. Toţi sunt acuzaţi de dezastru şi omor din culpă.

În jurul orei 12.30 de vineri 20 februarie (explozia a avut loc după ora 14) tehnicienii tocmai au terminat de înlocuit vechiul aragaz al bucătăriei cu cel nou. Cei doi meseriaşi anchetaţi pentru dezastru şi omor din culpă se numesc Ioan Iosif Voloşanca, de 31 de ani, şi George Mihalcea, de 25, ambii cetăţeni români. Instalatorul anchetat este italian, se numeşte Davide Mozina şi are 36 de ani. Şi sora victimei este anchetată.

Român de 37 de ani rănit într-o explozie la Chivasso

Pizzoni, muncitor român mort într-o explozie de la o fabrică de artificii

Românul care şi-a aruncat apartamentul în aer la Chivasso, în încercarea de a se sinucide, a murit la spital

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trei secrete pentru a găti cei mai buni ”mucenici”, iată rețeta

Vinitaly, festivalul vinului la Verona, 22-25 martie. România, prezență importantă