in

Român din Spania condamnat definitiv la 16 ani de închisoare după ce și-a omorât concubina însărcinată

La 4 ani de la oribila crimă ce a zguduit Spania, Dorel Marcu, românul care în dimineaţa zilei de 4 aprilie 2011 şi-a ucis concubina însărcinată şi apoi l-a anunţat de oribila faptă, pe tatăl victimei, prin Skype a fost condamnat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Spania a stabilit pentru românul din Torrejon de Ardoz, ce şi-a ucis iubita în aprilie 2011, o pedeapsă de 16 ani, după ce iniţial Tribunalul de Prima Instanţă dăduse câştig de cauză procurorilor care ceruseră 17 ani şi 6 luni.

După un proces cu juraţi, acuzatul a fost condamnat pentru infracţiunea de dublu asasinat, având în vedere că femeia era însărcinată. Înalta Curte de Casaţie justifică sentinţa prin faptul că la momentul faptei tânărul nu se află în deplinătatea facultăților mintale şi că şi-a mărturisit crima.

La vremea respectivă ştirea a făcut mare vâlvă în Spania, spaniolii fiind uluiţi de crimă petrecută şi de sângele rece arătat de criminal : „Românii comit crime, nu îi vreau nici măcar suflați cu aur” a fost una din nenumăratele reacţii apărute în urma apariţiei ştirii.

Cătălin Serbu, Spania

VIDEO / Tragedia unei familii de români din Spania: trei copii au rămas fără mamă, ucisă de tatăl lor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 53 de ani, accidentată mortal la Milano

Condamnat pe viaţă în Italia, Romulus Mailat a fost extrădat. Îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Rahova