in

Înmormântarea Mărioarei Zăvoranu, scandal la porţile cimitirului. Cine atentează la averea Oanei Zăvoranu?

După trei luni de agonie, Mărioara Zăvoranu, mama starletei Oana Zăvoranu, a încetat din viaţă, vineri, 17 aprilie. Cauza oficială a morţii este insuficienţă renală decompensată. La începutul anului, în urma unei intervenţii chirurgicale, Marioara Zăvoranu a rămas cu un singur rinichi şi dincolo de acest necaz, avea şi diabet. Unii spun că scandalurile cu fiica sa, Oana, au contribuit la agravarea stării sale de sănătate, în timp ce ultimele încercări de reconciliere au eşuat.

Moartea Mărioarei Zăvoranu pune astfel capat unui război teribil pentru avere, început în 2003 între mamă şi fiică. Relaţia dintre cele două a început să se deterioreze după ce Nelu Ioan Bănicioiu, tatăl biologic al Oanei Zăvoranu, a murit în urma unui atac de cord. De atunci, certurile dintre Mărioara şi şi fiica ei s-au ţinut lanţ, în special în emisiunile tabloide, sub privirile întregii ţări.

Oana Zăvoranu a aflat din presă că cea care a adus-o pe lume şi-a dat ultima suflare. Vedeta de televiziune a spus că se va ocupa de toate formalităţile, însă consideră că decesul mamei sale este „o justiţie divină”.

Potrivit presei mondene din ţară, Mărioara Zăvoranu ar fi deţinut mai multe terenuri, şapte magazine, două cimitire, dar şi bijuterii. Bunurile valorează aproximativ 65 de milioane de euro. În lipsa unui testament, toate ar trebuie să îi rămână Oanei. De altfel, primul lucru pe care acesta l-a făcut a fost să verifice dacă lucrurile au rămas la locul lor.

Moartea Mărioarei Zăvoranu a atras sute de reacţii din partea persoanelor apropiate, dar şi a publicului care a urmărit lunga serie de emisiuni pe tema scandalului dintre mamă şi fiică. Fanii vedetei sunt extrem de suparăţi pe atitudinea Oanei şi spun că este vinovată de moartea mamei sale.

Bătaie în faţa cimitirului

După ani în şir în care şi-au spălat rufele în direct la emisiunile de scandal, a venit şi ziua în care mulţimea din faţa televizoarelor a coboarât în stradă pentru a cere socoteală. Este ceea ce s-a întâmplat în faţa cimitirului, duminică, 19 aprilie, unde a avut loc înmormântarea Mărioarei Zăvoranu, personaj cu ştate vechi în presa tabloidă.

Oana Zăvoranu, fiică şi în acelaşi timp rivală a răposatei, anunţase că funeraliile vor avea loc într-un cadru restrâns, în cimitirul pe care mama ei l-a deţinut, Eternitatea, însă mulţimea de oameni care s-a hrănit ani de zile cu seva scandalului dintre cele două femei a hotărât că nimeni nu le poate lua dreptul de a asista la ultimul episod. Câteva sute de persoane, în cea mai mare parte pensionari, s-au aşezat la porţile cimitirului şi au început să-i înjure pe agenţii de securitate care păzeau porţile ferecate: „Daţi-ne drumul, mă, boilor, să-i putem aprinde o lumânare la cap. Ce, v-a plătit puturoasa aia de fie-sa? S-a găsit ea să nu ne lase pe noi, care am fost şi la Amza Pellea, şi la Dan Spătaru… S-o vedem pe unde intră, că noi stăm aici“.

Iar când porţile de fier s-au deschis pentru a permite intrarea celor invitaţi la înmormântare, mulţimea s-a încordat într-un „huo!” general şi, animată din spate de îndemnurile câtorva curajoşi – „împingeţi acuma, măăă! – a rupt zăgazurile „Eternităţii” şi i-a dărâmat la pământ pe agenţii de pază. Înspăimântaţi de această întorsătură, cei care mai rămăseseră în picioare au scos spray-urile lacrimogene şi au împroşcat cu gaze către meleul de pensionari şi cameramani.

Preţ de câteva minute s-au dat lupte grele. La capătul lor, femeile care reuşiseră să pătrundă în cimitir au fost evacuate şi au revenit în stradă cu hainele răvăşite şi cu ochii înroşiţi. Încă mai aveau puterea să urle: „Ne-aţi omorât, criminalilor! Chemaţi, mă, poliţia!”.

Moartea face rating

Oana și-a vândut drepturile de difuzare Grupului Intact. De povestea ei au beneficiat atât Antena 1, cât și Antena Stars. La numai câteva ore de la decesul mamei sale, Oana a intrat în direct la Acces direct, pentru a arăta telespectatorilor casa mamei sale, geanta, dar și hainele pe care le va purta defuncta la înmormântare. În ziua înmormântării Mărioarei Zăvoranu, Antena Stars, postul TV care a transmis imagini și relatări în direct de la Cimitirul Eternitatea a avut o creștere semnificativă de audiență.

Imaginile cu ceremonia religioasă ținută la capelă şi reacția Oanei în fața sicriului au adus Antena Stars, postul tabloid din portofoliul Intact care a difuzat în direct înmormântarea, în top 3 cele mai urmărite posturi TV, duminică, 19 aprilie.

Au fost transmise în direct imagini cu rudele îndurerate, dar şi cu sicriul coborât în groapă, gen de imagini despre care CNA spunea, în cazuri similare din trecut, că recomandă televiziunilor să le evite. Astfel, CNA a primit şase plângeri referitoare la modul în care televiziunile au tratat înmormântarea Mărioarei Zăvoranu.

La cine ajunge averea de 65 de milioane euro

Imediat după moartea Mărioarei Zăvoranu, au apărut informaţii potrivit cărora Oana ar mai avea o soră mai mare. Astfel, averea care ar fi de 65 milioane de euro s-ar împărți între surori.

Potrivit specialiștilor, în termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii, persoanele care pot dovedi că sunt rude cu cel decedat pot depune actele la notar și cere împărțirea averii. Numai această procedură stabileşte exact la cine merge averea pe care o lasă în urmă persoana răposată. În aceste condiţii, Oana Zăvoranu are încă mult de aşteptat până când va afla exact ce poate să moştenească din averea mamei ei.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Badante” româncă bătută și ţinută în sclavie, italian arestat la Marino

Votul prin corespondență, speranța moare ultima / Iohannis SPERĂ să fie finalizat „cel mai târziu până în toamnă”