in

Aplauze la Cannes pentru Mădălina Ghenea, îmbrăcată în ie. «Am trimis mereu bani acasă. Mereu. Să-i ajut pe ai mei»

Peste 15 minute de aplauze, un frumos succes pentru Paolo Sorrentino la Festivalul de la Cannes pentru filmul ” La giovinezza/ Youth ”. La proiecția oficială, regizorul napolitan, la reîntoarcerea sa în cinematografie după Oscarul pentru La Grande Belezza, a primit un mare tribut de la publicul de la Grand Theatre Lumiere. Mai întâi aplauzele cu lumina stinsă în sală și apoi cu luminile aprinse pentru el, Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Jane Fonda, Paul Dano, Mădălina Ghenea, timp de 10 minute.

Regizorul, care nu a împlinit încă 45 de ani, a vorbit despre filmul său Youth, care la final nu a câștigat marele premiu. Filmul are ca temă centrală tinerețea și bătrânețea.

O protagonistă a acestei ediții a festivalului a fost, fără îndoială, Mădălina Ghenea, model și actriță născută la Slatina, stabilită în Italia.

«Onorată și fericită» să fie la Cannes, dar mai ales «mândră» de rolul pe care a vrut Paolo Sorrentino să i-l încredințeze în filmul ”Youth”, prezentat pe 21 mai în concurs la festival.

Triumfătoare și complet goală în mare parte a peliculei (și pe afișul filmului), Mădălina Ghenea a făcut cu Sorrentino un îndrăzneț și de succes salt în carieră. De la comedia ”I soliti idioti” la filmul premiat cu Oscar La Grande Belezza, și curând la Roma alături de Ben Stiller pentru continuarea filmului Zoolander, a devenit o actriță în atenția celor mai mari producții internaționale.

Toți ochii sunt îndreptați către ea. Dificil să nu o observi, pe afișul filmului Youth, unde e dezbrăcată. «A fost prima dată când m-am dezbrăcat într-un film. Nu m-am dezbrăcat niciodată nici măcar ca model. Și să o fac în fața lui Michael Cain și a lui Harvey Keitel a fost, ca să spun așa, un moment foarte deosebit. Dar am înțeles că trebuia să fac asta ca actriță. Mi-am făcut curaj».

«Se vorbește mult despre acel nud. Dar eu cred că în acea imagine e ceva mult mai interesant decât corpul meu. Există un motiv pentru care afișul filmului mă arată de la spate: pentru ca eu să privesc în direcția protagoniștilor. Lucrul cel mai important din acea imagine e privirea mea».

A avut unele îndoieli în acceptarea unui rol atât de îndrăzneț? «Nu. Sorrentino mi-a făcut un cadou. Ador modul în care mi-a folosit corpul pentru a ilustra tinerețea și curgerea timpului: personajul meu nu este o femeie obiect, ci o figură idealizată de frumusețe. Era o ocazie unică, de prins din zbor. Am 27 de ani și știu foarte bine că în curând corpul meu nu va mai fi același».

Mădălina a declarat pentru revista Oggi: «Mama mea, Constanța, îmi susține dintotdeauna cariera. Mă încurajează, se entuziasmează pentru succese… Am trimis mereu bani acasă. Mereu. Să-i ajut pe ai mei este lucrul cel mai important, chiar și astăzi. Sunt mândri de mine».

La prezentarea filmului, Mădălina Ghenea a purtat o ie.


Filmul spune povestea a doi bătrâni prieteni – un dirijor şi compozitor, pe de o parte, şi un regizor, pe de altă parte -, care se gândesc la cât timp le-a mai rămas de trăit, în timp ce îşi petrec vacanţa în Munţii Alpi. Filmul urmăreşte eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum şi relaţiile pe care le au cu copiii lor, dar şi modul în care aceştia interacţionează cu ceilalţi oaspeţi ai hotelului la care sunt cazaţi. Filmul nu a câștigat niciun premiu la Cannes.

Paolo Sorrentino este cunoscut pentru pelicula „La Grande Bellezza/ The Great Beauty”, care a câştigat anul trecut premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.


Mădălina Ghenea s-a născut în 1987, la Slatina. Cariera ei în domeniul modei a început pe când avea 15 ani. În 2010, ea a participat la concursul „Ballando con le stele”, difuzat de Rai Uno. Mădălina Ghenea a debutat ca actriţă în 2011, în comedia italiană „I Soliti Idioti”, în regia lui Enrico Lando. Ea a jucat şi în filmul „Dom Hemingway”, în regia lui Richard Shepard, în care apare alături de Jude Law. În „Youth “ joacă rolul unei tinere care a câştigat concursul de frumuseţe Miss Universe. Într-o scenă apare goală într-o piscină. Ea este admirată de doi bărbaţi în vârstă, interpretaţi de actorii Michael Caine şi Harvey Keitel.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lansarea cărții Părintelui Arsenie Boca, ”Cărarea Împărăției”, pentru prima dată în afara țării

VIDEO / Bătaie între români pe străzile orașului Trento. Localnicii cer intervenția forțelor de ordine