in

Propunerea privind dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora a fost RESPINSĂ

Comisia pentru elaborarea modificărilor la legile electorale a respins marţi un amendament la proiectul privind legea alegerilor parlamentare, iniţiat de PNL, prin care se propunea dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora.

Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Victor Paul Dobre şi prevede ca în circumscripţia 43 diaspora să fie 8 mandate de deputaţi şi 4 mandate de senatori. Amendamentul a înregistrat opt voturi „împotrivă” şi şase voturi „pentru”.

Proiectul legii privind alegerile parlamentare urmează să fie dezbătut astăzi în plenul Senatului.

Liberalii amenință Guvernul Ponta cu votul diasporei, moțiune de cenzură în 5 iunie

Alina Gorghiu: La toamnă va fi prea târziu, TREBUIE să avem o lege privind votul în diaspora până la finalul acestei sesiuni

Moțiune pentru votul diasporei, pentru ca exploatarea spectacolului de la alegeri să fie completă


Au apărut și primele reacții din partea partidelor românești care susțineau mărirea numărului de parlamentari în Diaspora.

Marius Dobrescu, purtător de cuvânt al PSRo, ne-a trimis următorul comunicat:

”Încă o dată Victor Ponta a demonstrat că nu dă „doi bani” pe votul românilor din Diaspora. O propunere de majorare a numărului de parlamentari care să reprezinte interesele Diasporei românești în Parlament a fost respinsă de membrii Comisiei de Cod Electoral. Prin acest vot, demagogia de care dă dovadă Victor Ponta a fost validată de parlamentarii puterii. Deputații și senatorii PSRO vor susține în continuare triplarea numărului de parlamentari care să reprezinte voința Diasporei în viitorul Parlament.

Prin acestă măsură politică, prezentată și în programul politic al partidului, considerăm că vocea Diasporei va fi mult mai intens susținută în raport cu instituțiile Statului român. Nu în ultimul rând suntem singurul partid care a susținut încă de la început în programul politic introducerea votului prin corespondență ca măsură care să asigure fără discriminare, dreptul la vot al tuturor românilor din Diaspora.”

Interviu exclusiv / Mircea Geoană: «Triplarea parlamentarilor diasporei»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident de camion la Viareggio, șofer român rănit

Grav episod la Pisa: l-a înjunghiat pe comandantul adjunct al Poliției Municipale