in

Lodi, pretindeau de la fiecare fată 300 de euro săptâmânal: bandă româno-albaneză destructurată

Carabinierii din Lodi au executat 12 mandate preventive (dintre care 9 în închisoare şi 3 sub control judiciar), dar şi 16 percheziţii, în privinţa unor anchetaţi pentru asociere în scopul comiterii de infracţiuni finalizată cu exploatare, favorizare şi inducere a prostituţiei.

Anchetele, efectuate între august 2013 şi aprilie 2015, au dus la identificarea unei grupări criminale care opera în provincia Lodi şi avea centru operativ în oraşul Lodi, unde răufăcătorii se întâlneau pentru gestionarea afacerilor. În total au fost identificate 29 de persoane, albanezi şi români.

Fetele, circa treizeci, toate cu vârsta între 18 şi 25 de ani, erau identificate în ţările lor de origine şi convinse să se mute în Italia cu promisiunea unui loc de muncă cinstit. În alte cazuri femeile, după ce au început în ţara de origine o relaţie sentimentală cu un conaţional rezident în Italia, erau convinse de aceştia să meargă cu ei în nordul Italiei. Apoi, în urma unor ameninţări şi rele tratamente, tinerele femei erau trimise să se prostitueze pe S.S. 415 (Paullese) şi S.S.9 (Via Emilia).

Membrii grupării gestionau trotuarele din Tavazzano, Sordio, Zelo, Melegnano şi Vizzolo, pretinzând de la fiecare fată o compensaţie de circa 300 de euro săptămânal, drept chirie pentru acea parte de stradă, pe lângă faptul că acestea trebuiau să plătească încă o sumă de circa 20-50 de euro pe zi celor care se ocupau de însoţirea lor pe trotuarul dedicat.

Din câştigurile rămase, numai o mică parte le rămâneau fetelor, în timp ce o bună parte era încasată de exploatator. În unele cazuri, când câştigurile femeilor nu mai erau considerate profitabile pentru grupare, fetele erau transferate în alte ţări europene unde erau constrânse să continue activitatea de prostituţie.

O parte dintre arestaţii din lotul Lodi


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident cu dricul: o mașină care transporta un mort din Italia a intrat într-un pod în Argeș, un rănit

Au furat 6 km de cabluri de înaltă tensiune şi au lăsat în beznă San Genesio. Români arestaţi la Pavia