in

Taranto, români exploataţi pe câmp şi plătiţi cu 35 de euro la zi

Carabinierii de la Unitatea din Marina di Ginosa (provincia Taranto), în cadrul serviciilor speciale de combatere a fenomenului ”caporalatului” şi intermedierii ilicite de forţă de muncă, au controlat 3 vehicule care transportau la locurile de muncă în total 33 de lucrători agricoli dintre care 20 de naţionalitate română.

Pe timpul controalelor, militarii au constatat că la bordul unui autocar, condus de un conaţional de-al lor, călătoreau 13 români care lucrau pe câmp circa 10 ore pe zi pentru o compensaţie zilnică de circa 35 de euro, din care lucrătorii trebuiau să plătească 2 euro şoferului vehiculului pentru cheltuielile de transport.

La încheierea verificărilor, carabinierii au stabilit că patronii firmei şi proprietari ai vehiculului, doi tineri fraţi din Ginosa, tatăl acestora şi şoferul român, gestionau în mod material în complicitate angajarea muncitorilor pe câmp.

Ţinându-se cont de acestea, patronii firmei şi şoferul au fost denunţaţi la autoritatea judiciară competentă pentru intermediere ilicită şi exploatare a muncii iar vehiculul utilizat pentru transport a fost pus sub sechestru penal.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oameni și șoareci în diaspora

Diaspora pe telefon, aplicaţia de mobil ”MyRo”: ”Am identificat nevoia reală a românilor din diaspora”